Μία από τις βασικές βιταμίνες για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού είναι και η βιταμίνη Β12. Η συγκεκριμένη βιταμίνη χαρακτηρίζεται ως χρήσιμη, διότι βοηθά στη λειτουργία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Επίσης, βοηθά στα κύτταρα του αίματος.
Απώλεια μνήμης
Νόσος Αλτσχάιμερ
Για να επιβραδύνει τη γήρανση
Για να ενισχύσει τη διάθεση
Καλύτερη ενέργεια
Καλύτερη συγκέντρωση
Βελτιωμένη διανοητική λειτουργία
Ισχυροποίηση για το ανοσοποιητικό σύστημα
Καρδιακές παθήσεις
Φραγμένες αρτηρίες
Μείωση του κινδύνου επανα-φραγής αρτηριών μετά από χειρουργική επέμβαση
Μείωση στα επίπεδα τριγλυκεριδίων
Μείωση των υψηλών επιπέδων ομοκυστεΐνης (μπορεί να συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο)
Μειώνει την αρσενική στειρότητα
Προστασία από τον διαβήτη και τη διαβητική νευροπάθεια
Διαταραχές του ύπνου
Κατάθλιψη
Ψυχικές διαταραχές
Σχιζοφρένεια
Αδύναμα οστά (οστεοπόρωση)
Πρησμένοι τένοντες
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
Διάρροια
Άσθμα
Αλλεργίες
Λεύκη (δερματική νόσος)
Δερματικές λοιμώξεις
Καταρράκτης
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
Έρπης ζωστήρας
Ηπατίτιδα C
Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ασθένεια Lou Gehrig)
Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Πολλαπλή Σκλήρυνση)
AIDS (HIV λοίμωξη)
Προστασία από την εκδήλωση της ηλικιακής ωχράς κηλίδας στα μάτια
Προστασία από την υπερπαραγωγή θυρεοειδικής ορμόνης
Λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού
Καλύτερη γονιμότητα
Εμβοές
Αιμορραγία
Ασθένεια του ήπατος και των νεφρών
Πρόληψη για κατάγματα
Πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου
Πρόληψη σχηματισμού θρόμβων αίματος
Προστασία από τα δηλητήρια και τα αλλεργιογόνα στον καπνό του τσιγάρου
Καρκίνος του μαστού
Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
Καρκίνος του παχέος εντέρου
Καρκίνος του παγκρέατος
Καρκίνος του πνεύμονα
Αδυναμία, κόπωση ή ζαλάδα
Ταχυπαλμία και δύσπνοια
Χλωμό δέρμα
Δυσκοιλιότητα, διάρροια, απώλεια της όρεξης, ή αέρια
Νευρικές διαταραχές, όπως μούδιασμα, ή μυρμήγκιασμα, μυϊκή αδυναμία και προβλήματα με τα πόδια
Απώλεια όρασης
Ψυχικά προβλήματα, όπως κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, ή αλλαγές στη συμπεριφορά
Αχιβάδες: 84,1 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Στρείδια: 21,84 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Μύδια: 20,4 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Κάβουρας: 10,3 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Σαρδέλες: 7,6 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Σολομός: 4,8 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Τόνος: 2,5 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Μπακαλιάρος: 1,8 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Βοδινό κρέας: 1,3 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Γάλα: 1,2 μικρογραμμάρια ανά φλιτζάνι
Γιαούρτι: 1,1 μικρογραμμάρια ανά 225 γραμμάρια
Αυγά: 0,6 μικρογραμμάρια ανά αυγό
Κοτόπουλο: 0,3 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια