Φαγητά και οργανισμός: Ο οργανισμός μας είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός ο οποιος έχει εξελιχθεί μέσα από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Μια θεωρία διατυπώθηκε για πρώτη φορά πριν από αρκετούς αιώνες. Η θεωρία αυτί λέει πως ότι φυτρώνει στην φύση έχει καποιο όφελος στον ανθρωπινό οργανισμό. Αν καποιος παρατηρήσει τα φρούτα η καποια λαχανικά θα δει ότι η δομή τους μοιάζει αρκετά με την δομή συγκεκριμένων οργάνων του ανθρωπίνου σώματος.
Το βήτα καροτένιο του λαχανικού μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν την εγκεφαλική λειτουργία.
Το λυκοπένιο της τομάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πολυφαινόλες που αποτρέπουν τον σχηματισμό θρόμβων.
Η μπανάνα παρέχει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται τρυπτοφάνη. Όταν διασπάται στον οργανισμό, μετατρέπεται σε σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που προωθεί την καλή διάθεση.
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο δυσπλασίας στη μήτρα.
Η προανθοκυανιδίνη που περιέχει το κουκούτσι του σταφυλιού μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων του άσθματος λόγω αλλεργίας.
Η τζιντζερόλη, το βασικό δραστικό συστατικό της πιπερόριζας, προλαμβάνει τη ναυτία και διευκολύνει την πέψη.