Σας έχουν πει πιθανώς ξανά και ξανά πώς η πέτσα κοτόπουλου κάνει κακό για την υγεία σας. Δεν είναι μόνο παχυντική, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τη χοληστερόλη και τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και μπορεί ακόμη και να συμβάλει στην καρδιακή νόσο. Αλλά πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η συμβουλή είναι λάθος. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε την πέτσα κοτόπουλου προτού να την μαγειρέψετε και τη φάτε.
Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επιβεβαίωσαν ότι η κατανάλωση πέτσας κοτόπουλου, ειδικά με μέτρο, δεν θα προκαλέσει προβλήματα υγείας. Επιπλέον, το δέρμα που αποφεύγουν πολλοί άνθρωποι εδώ και δεκαετίες έχει κάποια οφέλη, όπως:
Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για την πέτσα κοτόπουλου είναι ότι δεν είναι ο εχθρός της καρδιάς σας – που ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι την απέφευγαν για αρκετά χρόνια. Όπως τα αβοκάντο, τα οποία επίσης αποφεύγονται λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά, το δέρμα κοτόπουλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά, έναν τύπο λίπους που είναι φιλικός στην καρδιά. Το ακόρεστο λίπος μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί τόσο η αρτηριακή πίεση όσο και τα κακά επίπεδα χοληστερόλης, ενώ ρυθμίζονται οι ορμόνες.
Μια μερίδα κοτόπουλου με την πέτσα έχει μόλις 50 περισσότερες θερμίδες από το κοτόπουλο χωρίς πέτσα της ίδιας μερίδας.
Και τι το κάνει ακόμα καλύτερο; Δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον αλάτι για να το κάνετε πιο νόστιμο. Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης υπερβολικού αλατιού κάθε μέρα, γι ‘αυτό συνιστάται να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωσή του.
Το μαγείρεμα κοτόπουλου σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει το φαγητό πολύ λιπαρό. Ευτυχώς, η πέτσα λειτουργεί ως φράγμα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πολύ λάδι στο εσωτερικό του κοτόπουλου. Το λάδι μετατρέπεται σε κρούστα και τυχόν υγρασία παγιδεύεται εσωτερικά. Γι ‘αυτό ακόμη και αν αποφύγετε να τρώτε την πέτσα κοτόπουλου, θα πρέπει να μαγειρέψετε το κοτόπουλο όσο το δυνατόν περισσότερο με το δέρμα.
H πέτσα είναι μια από τις απολαύσεις της κατανάλωσης κοτόπουλου. Έχουν περάσει οι μέρες που οι άνθρωποι έλεγαν να το αφαιρέσουν. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ενώ η πέτσα κοτόπουλου δεν είναι εντελώς κακή, εξακολουθεί να έχει περισσότερα ωμέγα-6 από τα ωμέγα-3. Η αναλογία είναι δεν είναι ισορροπημένη και επομένως, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή εάν καταναλώνεται κάθε μέρα σε τεράστιες ποσότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μέτρο κατανάλωσης είναι καθοριστικό.