ta-11-chompi-poy-akonizoyn-to-myalo-symfona-me-toys-eidikoys-77129
15:52

Τα 11 χόμπι που «ακονίζουν» το μυαλό, σύμφωνα με τους ειδικούς

15:52
Newsroom

Χόμπι – Ανθρώπινο μυαλό: Ένα συμβούλιο επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας έφτασε στο συμπέρασμα πως τα σημερινά μέτρα δεν επαρκούν για να διατηρήσουν τη νοητική υγεία, με την πάροδο των χρόνων.

Οι ειδικοί προτείνουν διάφορα χόμπι για να αφυπνίζουν τον εγκέφαλο, με διάφορες μεθόδους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της υγείας του σε μεγάλη ηλικία. Μάλιστα, επισημαίνεται πως όσο νωρίτερα ξεκινά κάποιος κάτι αντίστοιχο, τόσο περισσότερο θα ωφεληθεί μελλοντικά.

Advertisement

Σχετικά με το θέμα, η έκθεση του BBC, επισημαίνει πως «Αν κάποιος παίζει ένα παιχνίδι που “εκπαιδεύει” το μυαλό μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο η βελτίωση αυτή δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε βελτίωση των καθημερινών νοητικών ικανοτήτων».

Χόμπι – Ανθρώπινο μυαλό: Δραστηριότητες που προτείνονται από τους επιστήμονες για το καλό του εγκεφάλου

Τάι Τσι

Advertisement

Advertisement

Μαθήματα φωτογραφίας

Eκμάθηση ξένων γλωσσών

Advertisement

Κηπουρική

Eκμάθηση μουσικού οργάνου

Advertisement

Πλέξιμο

Mαγειρική

Εκμάθηση νέων τεχνολογιών

Δημιουργική γραφή

Kαλλιτεχνικά πρότζεκτ

Eθελοντισμός

Τζέιμς Γκούντγουιν: «Δεν πρέπει να περάσουν τα χρόνια για να ασχοληθούμε με την υγεία του εγκεφάλου μας»

Ο Τζέιμς Γκούντγουιν αποτελεί έναν επιστήμονα, ο οποίος βοηθά το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Age UK». Συγκεκριμένα, βοήθησε στη δημιουργία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Υγείας του Εγκεφάλου. Ο Τζέιμς Γκούντγουιν, αναφέρει λοιπόν:

«Είναι πολλές οι δραστηριότητες που μπορούμε να ξεκινήσουμε σήμερα και που έχουν οφέλη για τον εγκέφαλο, αρκεί να είναι κάτι καινούριο για εμάς και να απαιτούν τη συγκέντρωση και την προσοχή μας. Μάλιστα, μπορεί να είναι δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά, όπως το να παίζουμε με τα εγγόνια μας, να ασχολούμαστε με τον κήπο ή να παίζουμε χαρτιά. Αν και ποτέ δεν είναι αργά για να μάθουμε κάτι καινούριο, το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να περάσουν τα χρόνια για να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με την υγεία του εγκεφάλου μας».