Σκλήρυνση κατά πλάκας: Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης ασθένειας μπορεί κανείς εύκολα να τα προσπεράσει. Κάποια συμπτώματα δεν είναι μόνιμα, ενώ κάποια άλλα είναι διαρκή και καθημερινά. Κάποια συμπτώματα μάλιστα είναι σπάνια. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο προσωπικός ιατρός του καθενός, οφείλει να γνωρίζει.
Ένα από τα λιγότερο κοινά συμπτώματα της συγκεκριμένης ασθένειας είναι ο ίλιγγος. Μπορεί κάποιος να καταλάβει πως έχει ίλιγγο, όταν βλέπει ότι το δωμάτιο περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Η αντιμετώπισή του έχει να κάνει με φάρμακα για τη ναυτία ή κορτικοστεροειδή.
Έχει να κάνει με το λόγο. Δηλαδή, τη δυσκολία στην άρθρωση των λέξεων. Τα συμπτώματα στην ομιλία μπορεί να είναι ήπια.
Πολλά προβλήματα με την ασθένεια της σκλήρυνσης έχουν να κάνουν με τη δυσκολία στο να μασήσει ή να καταπιεί κάποιος την τροφή του. Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιες φορές, η τροφή να καταλήξει στον πνευμονικό σωλήνα αντί του οισοφάγου.
Ο Κνησμός είναι σε όλους γνωστός ως φαγούρα. Ωστόσο, μπορεί κάποιος να αισθάνεται καψίματα ή πόνους. Φάρμακα που ενδείκνυνται είναι τα αντισπασμωδικά, αντικαταθληπτικά και τα αντιισταμινικά.
Πρόβλημα στην ακοή για τη σκλήρυνση έχει να κάνει με κουδούνισμα στα αυτιά ή ξαφνική απώλεια ακοής. Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ο ασθενής να απευθυνθεί σε κάποιον ιατρό.
Τρέμουλο μπορεί να συναντίσει κανείς όταν πάει να πιάσει ένα ποτήρι ή ένα μαχαίρι ή κουτάλι. Το τρέμουλο επηρεάζει συνήθως και κυρίως τα χέρια. Η ιατρική παρακολούθηση και η βοήθεια του φυσιοθεραπευτή συνιστάται ανεπιφύλακτα.
Η σεξουαλική δυσλειτουργία συμβαίνει λόγω της αδυναμίας του εγκεφάλου να μεταφέρει σήματα προς τα γεννητικά όργανα. Στους άνδρες επιτυγχάνεται με στυτική δυσλειτουργία ή καθυστερημένη εκσπερμάτωση. Αντίθετα, στις γυναίκες έχει να κάνει με κολπική ξηρότητα και απώλεια αίσθησης στην ευαίσθητη.
Ο πονοκέφαλος μπορεί να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο «τάσης» ή σε ημικρανίες, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Και σε αυτή την περίπτωση, ο ασθενής θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό του.