Υγιεινή μπανάνα: Γνωρίζετε ποια μπανάνα αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή για έναν καταναλωτή; Γνωρίζετε περίπου το πόσο ώριμες πρέπει να είναι εκείνες οι μπανάνες που διαλέγετε; Αυτό, διότι ο κάθε καταναλωτής θα πρέπει να πάρει τα μέγιστα οφέλη από κάθε τροφή για το καλό της υγείας του συνολικά, αλλά και του πεπτικού συστήματός του, ειδικότερα.
Υγιεινή μπανάνα – Συμβουλές για την υγεία: Ποια τα αποτελέσματα της έρευνας επιστημόνων της Ιαπωνίας
Οι πολύ ώριμες μπανάνες παράγουν μία ουσία που εκκρίνεται κυρίως από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Εκείνη παίζει κεντρικό ρόλο στη φλεγμονώδη διαδικασία. Οι μπανάνες ωριμάζουν και αναπτύσσουν σκούρες κηλίδες στη φλούδα. Όσο περισσότερες τέτοιες κηλίδες έχουν, τόσο περισσότερο υγιεινές είναι. Ο λόγος είναι ότι στα σημεία που εμφανίζονται, μαύρες κηλίδες, περιέχονται περισσότερες ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όσο περισσότερο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο περισσότερο συμβάλουν θετικά στο σύστημα της πεπτικής οδού. Αυτό, διότι η ζάχαρη απορροφάται πιο εύκολα, σε αντίθεση με τις πράσινες μπανάνες. Δηλαδή, εκείνες που είναι πιο δύσκολο να τις χωνέψει από το πεπτικό σύστημα. Επειδή, το άμυλο τους δε μετατρέπεται σε ζάχαρη. Το ποσοστό των κυττάρων που παρέχουν αντικαρκινικές ιδιότητες αυξάνεται από τα ώριμα φρούτα, έτσι όσο πιο ώριμη είναι μία μπανάνα τόσο περισσότερες αντικαρκινικές ιδιότητες έχει.
Υγιεινή μπανάνα – Συμβουλές για την υγεία: Τι άλλο εξέτασαν, οι ερευνητές της Ιαπωνίας
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης σταφύλια, μήλα, καρπούζια, αχλάδια και ανανά, από την έρευνα προέκυψε ότι από αυτά τα φρούτα τις πιο ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες τις έχουν οι μπανάνες. Βέβαια σε όλα αυτά εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι υπάρχει και κάτι αρνητικό στην ώριμη μπανάνα και αυτό είναι η γεύση της, αφού όπως και να το κάνουμε υπερέχει σε γεύση η καθαρή κίτρινη μπανάνα από μία πιο ώριμη, αλλά πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υγεία.