Κοιλιακό λίπος: Υπάρχουν περιπτώσεις που το λίπος της κοιλιάς είναι επίμονο. Ότι κι αν κάνετε, όσες δίαιτες κι αν ακολουθήσετε και γυμναστική, το πρόβλημα παραμένει.
Υπάρχουν ορισμένες αιτίες που προκαλούν την αύξηση βάρους και δεν τις γνωρίζουμε. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το επίμονο βάρος, τότε πρέπει να μάθετε ποια είναι η υποκείμενη αιτία που το προκαλεί.
Τα λίπη δεν σας παχαίνουν. Ωστόσο, αν το σώμα σας δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα λίπη ως πηγή καυσίμων, τότε θα τα αποθηκεύσει. Αν τα κύτταρα σας, έχουν ελλείψεις από σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τότε η διαδικασία της καύσης λιπών για την παραγωγή ενέργειας δεν θα είναι αποτελεσματική. Προκειμένου να κάψουν τα λιπαρά οξέα, τα κύτταρα μας χρειάζονται Καρνιτίνη και Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη).
Υπάρχουν 2 πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να καταλάβετε εάν ο μεταβολισμός των λιπαρών οξέων είναι η αιτία.
Τα καλά λίπη βρίσκονται στα άγρια ψάρια, στο οργανικό λάδι καρύδας, στο αβοκάντο και στο ελαιόλαδο.
Πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με επίμονο λίπος στην κοιλιά, συχνά πάσχουν από συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, περιλαμβανομένου του τυμπανισμού, της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας. Όλα αυτά τα συμπτώματα μαζί με πολλά άλλα μπορεί να είναι ένα σημάδι της υπερανάπτυξης των βακτηριδίων στο λεπτό έντερο.
Οι άνθρωποι έχουν συνήθως έναν αριθμό βακτηρίων που υπάρχουν στο πεπτικό σύστημα τους και βρίσκονται στο στόμα τους και στο παχύ έντερο. Μερικές φορές, αυτά τα βακτήρια μπορεί να επεκταθούν στο στομάχι και το λεπτό έντερο,κάτι που οφείλεται σε κακές διατροφικές επιλογές και στο χαμηλό οξύ του στομάχου.
Στο λεπτό έντερο, αυτά τα βακτήρια μπορεί να κλέψουν τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα και να μας οδηγήσουν στην έλλειψη των θρεπτικών συστατικών που εισέρχονται στο αίμα μας. Αν τρώτε σωστά και δεν χάνετε βάρος, μπορεί να πάσχετε από βακτηριακή υπερανάπτυξη.
Υπάρχουν εξετάσεις που μπορείτε να κάνετε για να διαπιστώσετε αν αυτή είναι η βασική αιτία της αδυναμίας να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος.
Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν από κάποιο είδος ορμονικής ανισορροπίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανισορροπία στα επίπεδα ινσουλίνης, στις ορμόνες των επινεφριδίων,στις σεξουαλικές ορμόνες και στις ορμόνες του εγκεφάλου.
Οι ορμόνες μας ελέγχουν τις μεταβολικές διεργασίες των κυττάρων μας, την αντίδρασή τους σε ερεθίσματα, την ικανότητα και το ρυθμό της παραγωγής ενέργειας, της διάθεσης και αποθήκευσης ή χρήσης του λίπους και των υδατανθράκων τους. Μία μόνο ορμονική ανισορροπία δεν μπορεί να κάνει ζημιά καθώς όλες οι ορμόνες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από ορμονικά προβλήματα θα έχουν πάντα προβλήματα με το βάρος τους. Ένας γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει με ειδικές εξετάσεις και την κατάλληλη θεραπεία.
Οι καλλιέργειες συχνά ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.Αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τα βακτήρια,τους ιούς, τους μύκητες και τα έντομα με αρνητικό τρόπο. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ορισμένες από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται μπορεί δυνητικά να αντικαταστήσουν ορισμένα αμινοξέα και να προκαλέσουν δυσλειτουργία στις πρωτεΐνες του οργανισμού.
Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτές τις χημικές ουσίες μακριά από το σώμα μας, έτσι ώστε η επιλογή των βιολογικών τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Από τη στιγμή που θα αρχίσετε να επιλέγετε βιολογικά λαχανικά και φρούτα, θα παρατηρήσετε μια σημαντική μείωση στο βάρος σας.
Δεν είναι μυστικό ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυτά τα «τρόφιμα» προκαλούν ζημιά στα επίπεδα ινσουλίνης, που οδηγεί στην αποθήκευση λίπους εάν τα σάκχαρα διατηρούνται στην κυκλοφορία του αίματος και δεν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας αμέσως.
Ζούμε σχετικά καθιστική ζωή, καθισμένοι μπροστά από τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις για ώρες, ενώ καταναλώνουμε υψηλά επίπεδα υδατανθράκων στη διατροφή μας.
Αυτή είναι μία από τις πιο βασικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας. Επιλέξτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα, τρόφιμα υψηλότερης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και λιπαρά καλής ποιότητας.