Αντί να τσιμπήσετε πατατάκια και άλλα προσυσκευασμένα προϊόντα, καλύτερα προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς . Αν δεν έχετε αλλεργία σε καρύδια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην καταναλώνετε ξηρούς καρπούς τακτικά. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές, και πιθανότατα θέλετε να μάθετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους διαιτολόγους, τα φιστίκια Αίγινης είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί στον κόσμο. Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά περιέχουν διάφορα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων υγιεινών λιπαρών, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Γιατί είναι αυτό ο πιο υγιεινός ξηρός καρπός; Τα φιστίκια μπορούν να παρέχουν τα ακόλουθα οφέλη:
Τα φιστίκια μπορούν να προστεθούν σε διάφορες συνταγές, αλλά τρώγονται καλύτερα σκέτα
Τα καρύδια θεωρούνται εγκεφαλική τροφή για πολλά χρόνια. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να προστεθούν τα καρύδια στην καθημερινή διατροφή σας:
Τα Βραζιλιάνικα φιστίκια είναι γνωστά για την περιεκτικότητα σεληνίου τους, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να αποτρέψει διάφορες ασθένειες. Το μεταλλικό ιχνοστοιχείο ωφελεί επίσης τη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας, γεγονός που καθιστά τα Βραζιλιάνικα φιστίκια ένα καλό σνακ για τις έγκυες γυναίκες. Επιπλέον, το σελήνιο είναι καλό για τον θυρεοειδή.
Τα κάσιους είναι πλούσια σε μαγνήσιο και χαλκό. Το μαγνήσιο είναι ένα μεταλλικό ιχνοστοιχείο που μπορεί να βελτιώσει τους μυς και τα νεύρα, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο χαλκός απαιτείται από τον οργανισμό για να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει το σίδηρο.
Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας του δέρματος. Εκτός αυτού, τα αμύγδαλα έχουν πολλά άλλα οφέλη, όπως:
Άλλοι υγιεινοί ξηροί καρποί που πρέπει να καταναλώσετε είναι τα μακαδάμια καρύδια, τα οποία έχουν υψηλές θερμίδες αλλά είναι επίσης υψηλά σε θρεπτικά συστατικά. Τα πεκάν είναι επίσης μια σπουδαία επιλογή επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Ε, μαζί με μεταλλικά ιχνοστοιχεία όπως ψευδάργυρο, κάλιο και ασβέστιο.
Όσο περισσότερο είναι δυνατόν, αποφύγετε να προσθέσετε αλάτι ή ζάχαρη και εάν πρόκειται να φάτε συσκευασμένα καρύδια, επιλέξτε αυτά που περιέχουν μόνο 100 έως 200 θερμίδες.