Οι Ασιάτες γενικά δεν έχουν αρνητική ομάδα αίματος και τα νοσοκομεία τους δεν διαθέτουν αυτήν την ομάδα αίματος για μεταγγίσεις. Οι ξένοι ταξιδιώτες που έχουν αρνητική ομάδα αίματος αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα εάν τύχει να χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Υπάρχουν τόσοι πολλά χαρακτηριστικά με τα οποία οι Ασιάτες διαφέρουν από άλλες φυλές, και ένα από αυτά είναι ότι συνήθως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν αποσμητικό για να απαλλαγούν από την οσμή του σώματος.
Γνωρίζουμε ότι δεν είναι καλό να ζηλεύουμε, αλλά δεν μπορούμε παρά να μην ζηλεύουμε τους Ασιάτες που, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, δεν έχουν ανάγκη για τη χρήση αποσμητικού στις μασχάλες τους. Και όχι επειδή δεν νοιάζονται για τη μυρωδιά του σώματός τους, αλλά μάλλον λόγω της ειδικής τους κατάστασης και θα θέλαμε να μάθετε περισσότερα για αυτό.
Έχει να κάνει με το γονίδιο της «μυρωδιάς».
Κανείς δεν γεννιέται με μυρωδιά στις μασχάλες, καθώς το σώμα μας παράγει στην πραγματικότητα άοσμο ιδρώτα στο οποίο εισβάλλουν τα βακτήρια αργότερα και από εκεί προέρχεται η μυρωδιά. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ αποκάλυψε το γεγονός ότι αν η μασχάλη σας μυρίζει ή όχι εξαρτάται από ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται ABCC11.
Αρχικά, οι επιστήμονες πίστευαν ότι αυτό το γονίδιο ήταν υπεύθυνο μόνο για τη δημιουργία του κεριού στα αυτιά, καθιστώντας το είτε ξηρό είτε υγρό. Στην πραγματικότητα, ανακαλύφθηκε ότι το 80 έως 95% των ανθρώπων της Ανατολικής Ασίας έχουν ξηρό κερί αυτιού, ενώ οι Αφρικανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν υγρό. Και προς έκπληξη όλων, η πυκνότητα του κεριού του αυτιού σχετίζεται με τη μυρωδιά στις μασχάλες.
Όπως αποδεικνύεται, οι Ασιάτες έχουν μια ειδική γενετική κατάσταση, η οποία είναι η έλλειψη του γονιδίου ABCC11. Αυτό καθιστά το κερί του αυτιού στεγνό επειδή δεν διαθέτει την ουσία που τροφοδοτεί τα βακτήρια. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ιδρώτα τους: δεν μυρίζει γιατί τα βακτήρια παραμένουν «πεινασμένα» καθώς οι οργανισμοί των Ασιατών δεν παράγουν αυτήν την ουσία με την οπία τρέφονται τα βακτήρια.
Οι Ευρωπαίοι και οι Αφρικανοί δεν είναι τόσο τυχεροί καθώς λιγότερο από το 3% από αυτούς δεν έχει αυτό το γονίδιο, ενώ το υπόλοιπο 97% το έχει, γι ‘αυτό τα βακτήρια στην μασχάλη τους έχουν το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν, επομένως, παράγουν μια δυσάρεστη οσμή.
Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αποσμητικό ενώ δεν το χρειάζονται.
Παραδόξως, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών συνεχίζει να χρησιμοποιεί αποσμητικό, ακόμα και αν δεν έχει αυτό το γονίδιο της «μυρωδιάς». Οι γενετικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η πίεση από την κοινωνία είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι από εμάς συνεχίζουμε να ακολουθούμε διάφορες περιττές ρουτίνες υγιεινής απλώς και μόνο επειδή «το κάνουν όλοι οι άλλοι».