Τα μπότοξ της φύσης είναι τρόφιμα που δεν χαρίζουν απλά μακροζωία, αλλά χάρη στα συστατικά τους, αντιοξειδωτικά και άλλα, βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας και σβήνουν χρόνια από το δέρμα μας.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 10 τρόφιμα που βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας, επιβραδύνουν τη γήρανση και σβήνουν έως και 10 χρόνια.
Πλούσιο σε βιταμίνη C, ισχυρό αντιοξειδωτικό, σύμμαχος για το «χτίσιμο» ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος και πλούσιο σε σουλφοροφάνη, η οποία βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μέσω του ήπατος.
Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των αιμοφόρων αγγείων, του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Εκτός του ότι είναι γεμάτα βιταμίνη C, βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα να μοιάζει πιο σφριγηλό, πιο ομοιόμορφο και συνεπώς πιο νεανικό.
Είναι γεμάτα από ωμέγα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου και καταπολεμούν τις φλεγμονές, καθώς ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτρέπουν την εμφάνιση δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση. Ψάρια με υψηλό ποσοστό ωμέγα λιπαρών οξέων είναι η ρέγγα, ο σολομός, η γλώσσα και ο γαύρος.
Το λινέλαιο είναι ιδανικό για τους χορτοφάγους και για όσους δεν τους αρέσει το ψάρι, αφού περιέχει ένα διαφορετικού τύπου λιπαρό οξύ, αλλά με τις ίδιες σχεδόν ιδιότητες με αυτό του Ω-3.
Το σπανάκι είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβει κανείς προβιταμίνη Α καριτινοειδή, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Πλούσια πηγή βιταμίνης Α, αλλά και χαλκού, διευκολύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν έτσι στο «χτίσιμο» ενός γερού και υγιούς δέρματος.
Πηγή πρωτεϊνών, τα όσπρια «χτίζουν» γερούς μύες. Ένα φλιτζάνι με όσπρια έχει τόση πρωτεΐνη όσο μια μπριζόλα.
Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο, δύο μέταλλα που εξισορροπούν τις ορμόνες και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση.
Ενυδατώνει, επιταχύνει τον μεταβολισμό, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερόλη, τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη, αλλά και αυτόν για την εμφάνιση άνοιας.