Λέμφωμα: Πρόκειται για έναν τύπο επιθετικού καρκίνου, ο οποίος κτυπά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία είναι γνωστά ως λεμφοκύτταρα.
Το λέμφωμα έχει να κάνει με πολλούς και διαφορετικούς καρκίνους λεμφοκυττάρων. Αυτοί φτάνουν περίπου τους 35 τον αριθμό. Από την άλλη, ο καρκίνος έχει σχέση με τα κύτταρα του λεμφικού συστήματος του οργανισμού.
Λέμφωμα: Συμπτώματα – σημάδια
- Ανώδυνο πρήξιμο στο λαιμό
- Ανώδυνο πρήξιμο στο έσω μέρος του χεριού
- Ανώδυνο πρήξιμο στη βουβωνική χώρα.
- Διόγκωση λεμφαδένων ή ιστών
- Διόγκωση σπλήνας
- Κοιλιακός πόνος
- Δυσφορία
Λέμφωμα: Επιπλέον συμπτώματα
- Πυρετός
- Κρυάδες
- Απώλεια βάρους
- Νυχτερινές εφιδρώσεις
- Έλλειψη ενέργειας
- Φαγούρα (σ.σ. τοπική ή γενικευμένη)
Τα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορούν να προκληθούν επίσης και σε διάφορες άλλες ασθένειες. Ωστόσο, αυτές οι ασθένειες θα πρέπει να έχουν σχέσει με τον καρκίνο. Μπορούν να είναι συμπτώματα γρίπης. Μπορούν επίσης να είναι ασθένειες που έχουν να κάνουν με ιογενείς λοιμώξεις. Ωστόσο, η χρονική διάρκειά τους δεν είναι μεγάλη. Τα συμπτώματα του λεμφώματος επιμένουν παρά την πάροδο του χρόνου και δεν μπορούν να φέρουν εξήγηση. Αυτό συμβαίνει και για κάποια άλλη λοίμωξη, αλλά κάποια διαφορετική ασθένεια.
Λεμφαδένες: Σε ποια σημεία εντοπίζονται συνήθως – Πώς μπορείτε να ελέγξετε, αν είναι πρησμένοι
Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο. Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο αναγνώστης μπορεί να δει, πού ακριβώς εντοπίζονται, οι λεμφαδένες. Δηλαδή, σε ποιο σημείο μπορεί κάποιος να τους βρει. Επιπροσθέτως, στο ακόλουθο βίντεο μπορεί κάποιος να δει κι άλλες πληροφορίες. Μπορεί να καταλάβει που πρέπει να ψηλαφίσει, με τα δάχτυλά του για να ελέγξει τυχόν ανωμαλίες του σώματός του.
*Προσοχή: Αν εντοπίσετε οποιαδήποτε ανωμαλία σε κάποιον από τους λεμφαδένες σας, οφείλετε να καλέσετε τον θεράποντα ιατρό σας. Εκείνος θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες, που χρειάζεστε.