Advertisement
ΥΓΕΙΑ

Ποιο καλοκαιρινό φρούτο προστατεύει από καρκίνο του μαστού και διαβήτη

17:32
News_Room

Το καλοκαιρινό φρούτο είναι μία πραγματική απόλαυση, μία όαση δροσιάς μέσα στη ζέστη. Υπάρχει όμως κάποιο που είναι και φάρμακο της φύσης.

Υπάρχουν όμως κάποια καλοκαιρινά φρούτα που όχι μόνο δροσίζουν ρίχνουν την αρτηριακή πίεση, εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα, προστατεύουν από καρκίνο του μαστού, προλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις, έχουν αντιδιαβητική δράση και συμβάλλουν στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών. – Αυτά τα φρούτα είναι θησαυρός.

Advertisement

Το καλοκαιρινό φρούτο που προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού και τον διαβήτη

Εδώ και περίπου 3.000 χρόνια το σύκο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής. Και με βάση τα επιστημονικά στοιχεία, όμως, αυτό το αγαπητό καλοκαιρινό φρούτο αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο ευλογημένα της ελληνικής φύσης.

Advertisement

Έρευνα που διεξήχθη στη Σουηδία σε περισσότερες από 50 χιλιάδες εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, έδειξε ότι όσες κατανάλωναν τις περισσότερες φυτικές ίνες φρούτων όπως το σύκο, μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 34% σε σχέση με αυτές που κατανάλωναν τις λιγότερες.

Advertisement

Επιπλέον, τα σύκα δρουν σαν ήπια καθαρτικά δίνοντας λύση σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δεν θέλουν να καταφύγουν σε φαρμακευτικές αγωγές για την αντιμετώπισή της. Η καθημερινή κατανάλωση τριών σύκων βοηθάει στην ανακούφιση του προβλήματος και, αν αναρωτιέστε αν θα επιλέξετε φρέσκα ή αποξηραμένα, οι ειδικοί τονίζουν ότι έχουν την ίδια επίδραση.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση σύκων μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και κατ’επέκταση αποτρέπει μακροπρόθεσμα την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα φύλλα της συκιάς έχουν αντιδιαβητική δράση και μπορούν να μειώσουν την ποσότητα ινσουλίνης που λαμβάνουν οι διαβητικοί μέσω ενέσεων. Η κατανάλωσή τους μπορεί να γίνει κυρίως βράζοντάς τα και πίνοντάς τα σαν τσάι.

Advertisement

Τέλος, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο και κάλιο, το οποίο εμποδίζει την απώλεια ασβεστίου στα ούρα που προκαλείται από μεγάλη κατανάλωση αλατιού, καθιστά τα σύκα συμμάχους μας ενάντια στην οστεοπόρωση.

TAGS:
Advertisement