Advertisement
ΥΓΕΙΑ

Η δύσκολη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης μέσα από 17 φωτογραφίες

22:25
Newsroom

Μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να μείνει έγκυος φυσιολογικά, η Tiffany Rex έμαθε ότι ο μόνος τρόπος να γίνει μητέρα ήταν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. «Είναι το πιο δύσκολο μονοπάτι που πρέπει να διανύσεις και η τελευταία λύση για να μείνεις έγκυος. Όταν κάνεις έλεγχο γονιμότητας, δεν πιστεύεις ότι θα ανήκεις σε εκείνο το μικρό ποσοστό που θα χρειαστεί να κάνει εξωσωματική για να τα καταφέρει- ειδικά αν είναι κάτω των 35 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της.

«Ωστόσο, εμείς ανήκαμε στους τυχερούς. Ξεκινήσαμε με πολύ άγχος γιατί αν αποτυγχάναμε, δεν θα υπήρχε άλλος τρόπος να φέρουμε στον κόσμο τα βιολογικά παιδιά μας. Μέχρι τώρα, είχαμε νιώσει μόνο απογοήτευση και περιμέναμε ότι θα απογοητευτούμε ακόμα περισσότερο».

Advertisement

Τελικά τα πράγματα πήγαν καλά για το ζευγάρι, που σε λίγους μήνες θα κρατάει στην αγκαλιά του το πρώτο του παιδί. Η Rex απαθανάτισε βήμα βήμα το δύσκολο ταξίδι της εξωσωματικής γονιμοποίησης και το μοιράζεται μαζί μας, για να δώσει ελπίδα και δύναμη σε όλες τις γυναίκες και τα ζευγάρια που περνούν την ίδια ακριβώς εμπειρία…

Οι μισές ορμόνες.

Advertisement

Advertisement

Και οι άλλες μισές που χρειάζονταν ψύξη. «Το να μάθεις τι είναι τι και πώς πρέπει να κάνεις τις ενέσεις είναι μια δύσκολη διαδικασία.»

Η ώρα της ένεσης…

Advertisement

«Κατά τη διαδικασία ανάκτησης των ωαρίων. Αρχικά, ο υπέρηχος έδειξε ότι είχαμε 9 ωάρια (κάτι που δεν ήταν καλό) αλλά μετά είχαμε 13. Τα ωάριά μου ήταν ντροπαλά στον φακό, εγώ όμως όχι!»

«Χαρήκαμε όταν μάθαμε ότι είχαμε 17 ωοθυλάκια, που κατέληξαν να είναι 13 ωάρια.»

Advertisement

«Έκανα εκατοντάδες ενέσεις και τα τρυπημένα μου χέρια ήταν αυτά που επηρέασαν τη διάθεσή μου.»

«Μόλις μάθαμε ότι 11 ωάρια γονιμοποιήθηκαν επιτυχώς. Μόνο 3 απ’ αυτά θα μπορούσαν τελικά να συμμετέχουν στη διαδικασία της εμβρυμεταφοράς

«Τα έξοδα ήταν πολλά.»

«Μπήκα στο νοσοκομείο για έναν μικρό πολύποδα και βρήκαμε ότι η μήτρα μου ήταν παραμορφωμένη και “ανενεργή”. Έτσι εξηγούνται όλα. Η γιατρός έφτιαξε το σπίτι του μωρού μου.»

«Μετά την επέμβαση…»

«Τα φάρμακα που έπρεπε να πάρω μετά το χειρουργείο.»

«Αχ αυτή η βελόνα!»

«Το εκκολαπτήριο των εμβρύων. Ο άντρας μου εκεί είδε για πρώτη φορά την κόρη μας.»

«Μία ακόμα εξέταση αίματος που έπρεπε να κάνω κατά την εξωσωματική.»

«Έξι μέρες μετά… Έπρεπε να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα!»

«Με τη γιατρό μας. Αυτή την καταπληκτική γυναίκα που ήταν δίπλα μας στα δάκρυα, τις ορμόνες, τις ενέσεις, τα τηλεφωνήματα, τις επεμβάσεις και την εγκυμοσύνη. Το μωρό μας φαίνεται στην οθόνη πίσω.»

«Έτσι ανακοινώσαμε την εγκυμοσύνη. Την ονειρευόμουν τόσο καιρό που μου φαίνεται απίστευτο ότι τα καταφέραμε.»

TAGS:
Advertisement