Διαβήτης τύπου 2 – Συμβουλές για την υγεία: αποτελεί την πιο συνηθισμένη μορφή διαβήτη. Επίσης, είναι γνωστός και ως «ενήλικος διαβήτης» ή «μη ινσουλινοεξαρτώμενος» διαβήτης. Όταν κάποιος ασθενής πάσχει από διαβήτη, το σώμα του δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη. Δηλαδή, δεν μπορούν τα κύτταρά του να τη χρησιμοποιούν ως «καύσιμο».
1. Αυξημένη συχνότητα ούρησης και έντονη δίψα: Αν έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπάρχει η πιθανότητα να έχετε διαβήτη τύπου 2.
2. Κόπωση και εκνευρισμός: Η κούραση συνδέεται άμεσα με τον συνεχή εκνευρισμό, κάτι που γίνεται περισσότερο αντιληπτό όταν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η νόσος με σχετική αγωγή, καθώς τα συγκεκριμένα συμπτώματα υποχωρούν.
3. Απώλεια βάρους: Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα είναι επίσης ικανά να προκαλέσουν ξαφνική απώλεια βάρους.
4. Πείνα: Απότομες αλλαγές στην όρεξη είναι ακόμα ένα πιθανό σημάδι του διαβήτη.
5. Δερματικά προβλήματα: Η φαγούρα, που είναι αποτέλεσμα ξηροδερμίας ή κακής κυκλοφορίας αποτελεί συχνά ένδειξη διαβήτη.
6. Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα: Μαζί με πρήξιμο και πόνο είναι σημάδι πως τα νεύρα έχουν μάλλον τραυματιστεί από τις επιπτώσεις του διαβήτη.
7. Αργή επούλωση: Μολύνσεις, εκδορές και μελανιές που αργούν να επουλωθούν είναι ακόμα ένα σύνηθες σύμπτωμα του διαβήτη.
8. Μυκητιάσεις: Πλήθος μολύνσεων και λοιμώξεων αποτελούν σημάδια διαβήτη.
9. Θολή όραση: Η διαστρεβλωμένη όραση και οι απότομες λάμψεις είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα συμπτώματα της νόσου του διαβήτη.