Διατροφή στα 50: Η τροφή επηρεάζει σημαντικά την υγεία των ανθρώπων. Οι τροφές με λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο για την ανάπτυξη ασθενειών. Αντίθετα, οι τροφές με βιταμίνες αποτελούν εγγύηση για την ανθρώπινη υγεία. Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η ηλικία του εκάστοτε ανθρώπου. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες τροφές που καταναλώνατε σε νεότερη ηλικία, πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μεγαλώνετε.
– Τηγανητά: Οι λιπαρές τροφές αυξάνουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Επειδή τηγανίζονται σε ανθυγιεινά λάδια, συνδέονται επίσης με τον κίνδυνο υπέρτασης. Αντί για τηγάνισμα, επιλέγετε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος, όπως το ψήσιμο με λίγο λάδι.
– Επεξεργασμένα κρέατα: Σε αυτά περιλαμβάνονται το μπέικον, τα λουκάνικα και το κρέας σε κονσέρβα. Τα προϊόντα αυτά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία φράζουν τις αρτηρίες και αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης. Αν δεν μπορείτε να αποκλείσετε τα αλλαντικά από τη διατροφή σας, τρώτε μικρότερες ποσότητες και προτιμάτε παράγωγα γαλοπούλας και όσα έχουν λίγα έως καθόλου λιπαρά.
– Μοσχαρίσια μπριζόλα: Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε μια καλοψημένη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, είναι όμως ένα από τα πιο παχυντικά κρέατα. Επιλέγετε λοιπόν άπαχα μέρη του ζώου.
– Μπάρες πρωτεΐνης: Οι περισσότερες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και δίνουν πολλές θερμίδες. Είναι προτιμότερο να παίρνετε πραγματικές πρωτεΐνες από υγιεινές τροφές όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.