Υψηλή χοληστερίνη: Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εμφάνιση νόσων. Αυτό, διότι, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα αυξάνουν τις πιθανότητες κινδύνου για την εμφάνιση της στεφανιαίας νόσου.
Πέρα από την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, η LDL που είναι η κακή χοληστερίνη του οργανισμού, μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στο συκώτι, αλλά και στο καρδιαγγειακό σύστημα του οργανισμού Δηλαδή, για παράδειγμα κάποιος ασθενής με υψηλά επίπεδα LDL (σ.σ. πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια) μπορεί να παρουσιάσει αρτηριοσκλήρωση.
– Αίσθηση βάρους στο συκώτι
– Αίσθηση βάρους στη χοληδόχο κύστη
– Πόνος στο συκώτι
– Πόνος στη χοληδόχο κύστη
– Ξηροστομία
– Δυσοσμία στόματος
– Δύσοσμη αναπνοή
– Αίσθηση βάρους στο στομάχη
– Δυσκολία στην πέψη
– Ρέψιμο
– Αέρια
– Δυσκοιλιότητα
– Υπνηλία, μετά τα γεύματα
– Φαγούρα δέρματος
– Πονοκέφαλος
– Ημικρανία
– Απώλεια ισορροπίας
– Ίλιγγος
– Φλεγμονή άκρων
– Μούδιασμα άκρων
– Δυσκολίες στην όραση
– Επεξεργασμένα κρέατα
– Κόκκινα κρέατα
– Αλλαντικά
– Πρόχειρες τροφές
– Γλυκά
– Επεξεργασμένες τροφές
– Κρέμα γάλακτος
– Βούτυρο και μαγιονέζα
– Κρόκοι αβγών
* Συμβουλές υγείας: Γενικότερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση για να μειώσετε τα επίπεδα της υψηλής χοληστερίνης, θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες.
– Φρέσκα φρούτα
– Λαχανικά
– Όσπρια
– Πλήρη δημητριακά
– Γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά
– Ελαιόλαδο
– Άπαχα κρέατα
– Λιπαρά ψάρια
– Σπόροι chia
– Λιναρόσπορος
* Συμβουλές υγείας: Γενικότερα, θα πρέπει να προτιμάτε τις τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε θρεπτική αξία.
– Προτιμάτε να μαγειρεύετε στο φούρνο, τα φαγητά σας.
– Ακόμα μία εναλλακτική μέθοδος αποτελεί το μαγείρεμα βραστών φαγητών.
– Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγετε τα τηγανιτά φαγητά και γενικότερα το λάδι στο μαγείρεμα. Αυτό, διότι το λάδι δεν είναι σύμμαχος στη διατήρηση της χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι, μπορεί να διαταράξετε την ισορροπία των επιπέδων της χοληστερίνης σας.