Υγεία: Είναι γεγονός πως στις μέρες μας η παχυσαρκία έχει χτυπήσει «κόκκινο». Γι’ αυτό το λόγο, πέρα από τα υπόλοιπα σύγχρονα προβλήματα υγείας, οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν διατροφικό αδιέξοδο. Ωστόσο, η λύση βρίσκεται στους υγιεινούς συνδυασμούς τροφίμων…
Η συγκεκριμένη επιλογή μοιάζει να είναι τέλεια. Τα καροτενοειδή απορροφώνται, λόγω του κρόκου. Επίσης, υποβοηθάτε και η πρόληψη ασθενειών, εξαιτίας των φύλλων της σαλάτας.
Οι υψηλές θερμοκρασίες αφαιρούν τις καρκινογόνες ενώσεις (σ.σ. ετεροκυκλικές). Τα μπαχαρικά και ιδιαιτέρως το δενδρολίβανο βοηθούν στη απελευθέρωση των ετεροκυκλικών ενώσεων και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνεο έως και 88%. Γι’ αυτό το λόγο, μαρινάρετε την καλοψημένη μπριζόλα σας, με μπαχαρικά.
Η λαχανίδα έχει μία ευρεία γκάμα από βιταμίνες (A, D, E, K) που οφείλετε να καταναλώσετε, παράλληλα με το καλό λίπος του παρθένου ελαιόλαδου. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι λιποδιαλυτές. Άρα, χρειάζονται λίπος, όπως και τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και το μπρόκολο.
Ο συνδυασμός του γιαουρτιού και ιδιαιτέρως του light, με τα αμύγδαλα, βοηθούν μέσω του λίπους τους στην αύξηση του επιπέδου των βιταμινών στο αίμα του ανθρώπου. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και κατά 32% πιο πολύ.
Για τη μείωση των καρδιακών παθήσεων, οι ειδικοί συνιστούν τη λήψη βιταμίνης D, με μαγνήσιο. Αυτά τα δύο προσφέρονται από το συνδυασμό των σαρδελών, με το σπανάκι. Γι αυτό το λόγο, οφείλετε να εντάξετε τον προαναφερθέντα συνδυασμό στη διατροφή σας.
Οι επιστήμονες συνιστούν την κουρκουμίνη ως αντικαρκινικό υλικό. Θα πρέπει να το συνδυάσετε, όμως, με πιπέρι για την καλύτερη απορρόφηση των ουσιών του από τον οργανισμό σας.
Καστανό ρύζι με φακές για να πάρετε την απαραίτητη πρωτεΐνη για τον οργανισμό σας. Από εκεί και πέρα, θα λάβετε και ένα από τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας.