Περίπου το 80% των ενηλίκων αντιμετωπίζουν πόνο στην πλάτη κάποια στιγμή στην καθημερινότητά τους. Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά! Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει, αλλά είναι πάντα καλό να γνωρίζουμε κάποιους τρόπους που δεν έχουν παρενέργειες.
Εμείς προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε περισσότερους τρόπους θεραπείας για να αποφύγουμε τον πόνο στην πλάτη και θέλουμε να τους μοιραστούμε μαζί σας!
1. Διατάσεις γάτας με τη βοήθεια καρέκλας
Η διάταση της γάτας θα επιμηκύνει την πλάτη και θα χαλαρώσει την ένταση στους μυς. Αλλά μπορείτε να βελτιώσετε αυτήν την τεχνική και να χρησιμοποιήσετε μια καρέκλα. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας, όταν δεν έχετε αρκετή ενέργεια για να κάνετε γιόγκα ή να κάνετε διατάσεις.
Απλά χρειάζεστε ένα μαλακό μαξιλάρι και μια καρέκλα ή σκαμνί. Καθίστε στα γόνατά σας και τοποθετήστε το σώμα σας πάνω από το κάθισμα της καρέκλας. Χαλαρώστε ολόκληρο το σώμα σας και αφήστε τη σπονδυλική στήλη σας να κυρτώσει. Το κεφάλι σας πρέπει να είναι χαμηλωμένο. Μείνετε έτσι μέχρι να αισθανθείτε ανακούφιση στους μυς σας.
2. Χρησιμοποιήστε ειδική ταινία για να ανακουφίσετε τον πόνο.
Είναι απλό και οι κατασκευαστές λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Αυτή η ειδική ταινία ανακουφίζει την πίεση και τον πόνο, παρέχει υποστήριξη και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Όταν η ταινία εφαρμόζεται στο σώμα σας, ανασηκώνει απαλά το δέρμα σας. Πιστεύεται ότι αυτό βοηθά να δημιουργηθεί ένα μικρό διάστημα μεταξύ του δέρματός σας και των ιστών κάτω από αυτό. Πολύ συχνά, ανακουφίζει άμεσα.
Συμβουλευτείτε τον θεραπευτή σας για τον τρόπο εφαρμογής της ταινίας.
3. Καυτές πέτρες για θεραπεία και χαλάρωση.
Μπορείτε να βρείτε μόνοι σας πέτρες και να χαλαρώσετε την πλάτη σας στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να τις βρείτε δίπλα στη θάλασσα ή να τις αγοράσετε σε κατάστημα. Η μόνη απαίτηση είναι ότι πρέπει να είναι στρογγυλές. Τοποθετώντας τις θερμαινόμενες πέτρες πάνω από σημεία πιεσοθεραπείας μπορείτε να απαλλαγείτε από την ένταση στο σώμα σας και να επιταχύνετε την διαδικασία επούλωσης του σώματος. Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει πού να τις εφαρμόσετε.
Πώς να προετοιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε τις πέτρες:
1. Ζεστάνετε τις πέτρες. Προετοιμάστε τις πέτρες 30-60 λεπτά πριν αρχίσετε το μασάζ σας. Το νερό δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 54 °C.
2. Εφαρμόστε λίγο λάδι για μασάζ πάνω στις πέτρες.
3. Μην τοποθετείτε μια ζεστή πέτρα απευθείας στο δέρμα σας, χωρίς να την μετακινήσετε αργά στην πλάτη σας πριν την τοποθετήσετε σε ένα σημείο. Και μην τοποθετείτε καυτές πέτρες!
4. Τοποθετήστε την όψη προς τα κάτω. Βάλτε τις πέτρες στην πλάτη σας κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης και χαλαρώστε. Χρειάζονται 3-4 λεπτά για να διαπεράσει την επιδερμίδα σας η θερμότητα των πετρών.
4. Έμπλαστρο καψαϊκίνης: η μέθοδος που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου
Με όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες, σχεδόν ξεχάσαμε το παλιά φάρμακα που πάντα βοηθούσαν. Το έμπλαστρο καψαϊκίνης χρησιμοποιείται για την παραγωγή θερμότητας, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε σε υγιές δέρμα. Χρησιμοποιείται για πόνο στη πλάτη, πρήξιμο των νεύρων και μυϊκή δυσκαμψία.
Νέα έρευνα λέει ότι είναι αποτελεσματικό και ότι μετά από 3 εβδομάδες θεραπείας, αποδείχθηκε ότι μειώνει τον πόνο κατά 25% περισσότερο σε μια ομάδα που χρησιμοποίησε έμπλαστρο σε σύγκριση με μια ομάδα που νόμιζε ότι τη χρησιμοποιούσαν.
Πως να το χρησιμοποιήσετε:
1. Όταν πάρετε το έμπλαστρο, χρησιμοποιήστε το όπως ακριβώς αναφέρεται στην ετικέτα.
2. Για να εφαρμόσετε ένα έμπλαστρο, αφαιρέστε το αυτοκόλλητο χαρτί και εφαρμόστε το έμπλαστρο στο δέρμα σας στην περιοχή του πόνου. Πιέστε σταθερά.
3. Αφήστε το έμπλαστρο μέχρι να στεγνώσει.
4. Αφαιρέστε το έμπλαστρο και εφαρμόστε ένα νέο έμπλαστρο 1 ή 2 φορές την ημέρα, αν χρειαστεί.
5. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό αμέσως μετά την εφαρμογή του έμπλαστρου.
5. Χρησιμοποιήστε σημεία βελονισμού.
Τα σημεία βελονισμού είναι πολύ χρήσιμα για τον πόνο στην πλάτη και η χρήση αυτής της τεχνικής δεν προκαλεί παρενέργειες όπως η φαρμακευτική αγωγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ο βελονισμός είναι μια αρχαία κινεζική φυσικοθεραπεία. Γίνεται περισσότερο δημοφιλής κάθε μέρα και είναι μια καλά ερευνημένη μέθοδος για τη διαχείριση του πόνου στην πλάτη. Λειτουργεί με την τόνωση του νευρικού συστήματος και την απελευθέρωση χημικών ουσιών που ανακουφίζουν τον πόνο.
Ορισμένα σημεία βελονισμού για πόνο στην πλάτη βρίσκονται στο πίσω μέρος των γόνατων, στην μέση, τα πόδια, τους γοφούς και το στομάχι.
Πώς να πιέσετε τα σημεία:
1. Πιέστε τα σημεία με τον αντίχειρά σας και κρατήστε για δυο λεπτά.
2. Απελευθερώστε αργά.
6. Τεχνική χειροπρακτικής για πόνο στη μέση
Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τη φαρμακευτική αγωγή. Η χειροπρακτική είναι αποτελεσματική για τον πόνο στην πλάτη. Το πρόβλημα πρώτα εντοπίζεται χρησιμοποιώντας την αφή και στη συνέχεια επιδιορθώνεται χειροπρακτικά. Εκτιμάται ότι οι χειροπράκτες θεραπεύουν περισσότερα από 35 εκατομμύρια άτομα στην Αμερική ετησίως!
Αλλά πριν κάνετε οποιαδήποτε διαδικασία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να μην βλάψετε την σπονδυλική σας στήλη!
Είναι καλύτερο να βρείτε έναν επαγγελματία που μπορεί να σας συμβουλεύσει τι είναι καλύτερο για εσάς. Αν χρειάζεστε κάποια επείγουσα και γρήγορη φροντίδα για την πλάτη σας, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε έναν ειδικό χειροπρακτικής.
Μπόνους: Η θεραπεία σε δεξαμενή μπορεί να ανανεώσει την πλάτη σας και ολόκληρο το σώμα.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική και να προσφέρει γρήγορα ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη. Χρησιμοποιεί έναν ειδικό συνδυασμό μαγνησίου, νερού και θερμοκρασίας αέρα μέσα στη δεξαμενή για να σας θεραπεύσει. Η θεραπεία μέσα σε δεξαμενή μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κάποια ειδικά χαλαρωτικά οπτικά και ακουστικά στοιχεία.
Είναι πολύ αποτελεσματικό για πόνο που σχετίζεται με το άγχος και χρόνιο πόνο και έχει αποδειχθεί σε αρκετές μελέτες.
Πώς λειτουργεί η διαδικασία:
1. Μπαίνετε μέσα στη δεξαμενή γυμνοί και κόβεται κάθε εξωτερική διέγερση, συμπεριλαμβανομένου του ήχου, της όρασης και της βαρύτητας, όταν το καπάκι ή η πόρτα της δεξαμενής κλείνει.
2. Ξεκινάτε να επιπλέετε χωρίς βαρύτητα στη σιωπή και στο σκοτάδι, ο εγκέφαλος υποτίθεται ότι μπαίνει σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.