Χειρότερες τροφές για τον εγκέφαλο – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλές τροφές κάνουν κακό στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Όμως, κάποιες συγκεκριμένες, τις οποίες αγνοεί ή δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, κάνουν κακό και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Τηγανητά: Σύμφωνα με μελέτη του Journal of Nutritional Science, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τηγανητών τροφών συνδέεται με την αποδυνάμωση της μνήμης.
Λευκό ρύζι: Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τα λευκά μακαρόνια, συμβάλλουν στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2. Επίσης, ο διαβήτης τύπου 2 από τη μεριά του συνδέεται στενά με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Junk food: Το πρόχειρο φαγητό επιδρά αρνητικά στην εγκεφαλική λειτουργία. Αυτό συμβαίνει, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.
Γλυκά: Προωθούν τη συσσώρευση βλαβερών ουσιών στον εγκέφαλο. Παράλληλα, αυξάνουν τον κίνδυνο νοητικών διαταραχών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ.
Φυτικά λάδια: Ορισμένα λάδια, όπως το κραμβέλαιο, το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-6 λιπαρά οξέα. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα λιπαρά προωθούν τις φλεγμονές στον εγκέφαλο. Δηλαδή, συνδέονται, με την αποδυνάμωση της μνήμης και τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Τόνος: Τα μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος είναι πλούσια σε υδράργυρο. Πρόκειται για ένα τοξικό μέταλλο για τον εγκέφαλο όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, συνδέεται και με την εξασθένηση των νοητικών λειτουργιών.