Λίγες θερμίδες: Επιθυμείτε να τρώτε υγιεινά, οικονομικά και γευστικά φαγητά; Θέλετε να τρώτε φαγητά, χωρίς να έχετε ενοχές πως θα βάλετε παραπάνω βάρος; Τότε, δεν έχετε παρά να δείτε τις παρακάτω συνταγές. Τα συγκεκριμένα φαγητά είναι πεντανόστιμα, έχουν μόλις 300 θερμίδες και μπορούν να μαγειρευτούν πανεύκολα. Αναλυτικότερα:
Μακαρονοσαλάτα:
– Θερμίδες:
Μόλις 250
– Υλικά:
1/2 φλιτζάνι βραστά μακαρόνια (κοφτά, πένες, κοχυλάκια….ή ό, τι άλλο)
Προαιρετικά 2-3 ροδέλες ή φέτες κρεμμύδι
1 1/2 φλ.μαρούλι
3-4 λεπτές φέτες τομάτα
5 καρυδόψυχες και
1/2 φλιτζάνι cottagecheese
– Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε το μαρούλι.
Πάνω από αυτό βάζουμε 1/2 φλιτζάνι βραστά μακαρόνια, που έχουμε βράσει προηγουμένως.
Προσθέτεις την ντομάτα, το κρεμμύδι, 5 καρυδόψυχες αλλά και το cottagecheese. Έτοιμο!
Γιουβαρλάκια light:
– Θερμίδες:
285 (το πιάτο)
– Υλικά:
100 γραμμάρια άπαχος κιμάς
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για σούπα
1/2 ασπράδι αβγού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
– Τρόπος παρασκευής!
Πλύνε το ρύζι και κράτα το ½ φλιτζανάκι.
Βάλτο μέσα στα 100 γραμμάρια κιμά.
Πρόσθεσε το ασπράδι αβγού και πλάσε τα γιουβαρλάκια.
Σε μια κατσαρόλα, βράσε 2 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει ρίξε τα γιουβαρλάκια.
Άφησέ τα να βράσουν για 10 λεπτά και ρίξε το υπόλοιπο ρύζι και το ελαιόλαδο.
Τονοσαλάτα:
– Θερμίδες:
250
– Υλικά:
80 γραμμάρια τόνος
Λεπτές φέτες κρεμμύδι
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι balsamico
2 φλιτζάνια μαρούλι
1 πιπεριά
3 με 4 φέτες ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
– Τρόπος παρασκευής:
Πλύνε το μαρούλι και τοποθέτησέ το στη βάση.
Πρόσθεσε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις φέτες ντομάτας.
Πάνω στη σαλάτα ρίξε το ελαιόλαδο και το balsamico. Εύκολα και υγιεινά!
Τοματόρυζο:
– Θερμίδες:
280 (σ.σ. το πιάτο)
– Υλικά:
1/3 φλιτζάνι ωμό ρύζι ή 1 φλιτζάνι ρύζι βραστό (σ.σ. προτείνω καστανό ρύζι)
Ο χυμός από μια φρέσκια τομάτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά σε λεπτές φέτες
– Τρόπος παρασκευής
Βράσε το ρύζι στο χυμό ντομάτας.
Έπειτα, πρόσθεσε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, το ελαιόλαδο και την πιπεριά.
Πατατόσουπα:
– Θερμίδες
Μόλις 100 (το πιάτο)
– Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας αφυδατωμένη πατάτα (σ.σ. από σακουλάκι για πουρέ)
Λίγο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας σκληρό τυρί τριμμένο
– Τρόπος παρασκευής:
Σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, διάλυσε την πατάτα.
Βάλε και τα υπόλοιπα υλικά, το σκόρδο, το γιαούρτι και το τυρί.
Γαριδομακαρονάδα:
– Θερμίδες:
260
– Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι βραστά μακαρόνια (προτείνω μακαρόνια ολικής)
Χυμός από 1 τομάτα
5-8 γαριδούλες μετρίου μεγέθους
Φέτες κρεμμύδι
Λίγο σκορδάκι
Μαϊντανός
– Τρόπος παρασκευής:
Βράσε τα μακαρόνια, ενώ ταυτόχρονα σε άλλο σκεύος, βάλε τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνω τη μακαρονάδα.
Σπανακόρυζο:
– Θερμίδες:
240 (σ.σ. το πιάτο)
– Υλικά:
1/2 φλιτζάνι βραστό σπανάκι
1 φλιτζανάκι ρύζι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τομάτας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο κρεμμύδι
Λίγη καυτερή πιπερίτσα
– Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα, βάλε το βρασμένο σπανάκι, το ρύζι, αλλά και όλα τα υλικά.
Βράσε για 15 λεπτά.
Ομελέτα, με πιπεριά:
– Θερμίδες:
270
Υλικά:
2 αβγά
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
1 πιπεριά σε φέτες
– Τρόπος παρασκευής
Σε ένα πιάτο χτύπα τα αβγά και βάλε μέσα την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξε τα υλικά και ψήσε την ομελέτα.