Ποιότητα Τροφίμων: Το να ελέγξουμε την ποιοτητα των φαγητών που καταναλώνουμε είναι αρκετά δύσκολο στις περισσότερες περιπτώσεις. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται καποιος ειδικός εξοπλισμός. Παρακάτω σας εχουμε 10 συμβουλές για να μπορέσετε να αναγνωρίσετε ορισμένα σημάδια που ίσως να υποδεικνύουν πως είναι κάτι λάθος.
Δώστε σημασία στις λευκές γραμμές και στην παχιά στρώση λίπους στο στήθος του κοτόπουλου. Αν το κρέας έχει έντονη στρώση λίπους αυτό μπορεί να υποδεικνύει πως οι κτηνοτρόφοι έκαναν ενέσεις ορμονών για να μεγαλώσει το κοτόπουλο πιο γρήγορα.
Μια σταγόνα ιωδίου θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, αν το κότατζ έχει άμυλο ή όχι. Αν έχει, ο λεκές θα γίνει μπλε σκούρος, ενώ αν δεν έχει, θα παραμείνει κίτρινος ή καφέ.
Ρίξτε λίγο μέλι σε μια επιφάνεια. Το ψεύτικο μέλι στάζει αμέσως και απλώνεται στην επιφάνεια. Το μέλι καλής ποιότητας.
Για να δείτε αν η κρέμα γάλακτος περιέχει φυτικά λιπαρά, πάρτε μια κουταλιά κρέμας γάλακτος και βάλτε την μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Η κακής ποιότητας κρέμα γάλακτος θα δημιουργήσει λευκές νιφάδες.
Ελέγξτε αν η συσκευασία έχει κομμάτια πάγου μέσα. Προτιμήστε προϊόντα που δεν έχουν πάνω τους πάγο.
Αν το εσωτερικό από ένα κομμάτι κρέας είναι σκούρο τότε αυτό σημαίνει πως η ζωή του παρατάθηκε με συντηρητικά.
Κρατήστε ένα ματσάκι άνηθο. Αν τα φύλλα κρέμονται είναι ήδη μαραμένος.
Δείτε αν το τυρί περιέχει φυτικά λιπαρά, αν θρυμματίζεται όταν το κόβετε ή εμφανίζει ρωγμές, όταν το αφήνετε εκτός συσκευασίας.
Αφήστε το αγαπημένο σας παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Αν περιέχει φυτικά λιπαρά, θα παραμείνει παγωμένο για περισσότερη ώρα.
Τα φρέσκα ψάρια δεν πρέπει να έχουν θολά μάτια και τα βράγχια τους πρέπει να είναι κόκκινα.