Οι πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς ανήλθαν σε 3.168 τον Ιανουάριο, ενώ η Κωνσταντινούπολη ήταν η πιο προτιμώμενη πόλη με 1.361 πωλήσεις.
Η Αττάλεια και η Άγκυρα ακολούθησαν την Κωνσταντινούπολη με 601 και 182 συνολικά πωληθέντα σπίτια, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της TurkStat που δημοσιεύει η Daily Sabah, οι Ιρακινοί αγόρασαν τα περισσότερα σπίτια στην Τουρκία τον Ιανουάριο, με 605 ακίνητα.
Ακολούθησαν οι Ιρανοί που αγόρασαν 305 σπίτια συνολικά και έπονται Ρώσοι, Αφγανοί και Ιορδανοί που πραγματοποίησαν αγορές 195, 191 και 151 σπιτιών αντίστοιχα.
Από τους Ευρωπαίους πολίτες, Γερμανοί αγόρασαν 119 σπίτια στην Τουρκία και οι Βρετανοί 76.
Το 2018, οι πωλήσεις κατοικιών σε ξένους υπηκόους σημείωσαν ετήσια αύξηση ύψους 78,4%, φθάνοντας τα 39.663 σπίτια!
Η σημαντική άνοδος σε αυτόν τον τομέα συνέβη όταν η κυβέρνηση μείωσε σημαντικά τα κριτήρια για να αποκτήσουν οι αλλοδαποί την τουρκική ιθαγένεια, σύμφωνα με νέους κανονισμούς που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της χώρας στις 19 Σεπτεμβρίου.
Οι αλλοδαποί που κατέχουν ακίνητα στην Τουρκία αξίας τουλάχιστον 250.000 δολαρίων (αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων που ίσχυε μέχρι πρόσφατα) μπορούν πλέον να επωφεληθούν από την τουρκική υπηκοότητα.
Τέλος, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επίδοξους αγοραστές, καθώς από την περίοδο των Βυζαντινών χρόνων αποτελούσε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.