Χωριό, που διαθέτει περίεργο όνομα και το ωραιότερο πλατανόδασος βρίσκεται στην Ελλάδα. Καρυδιές και πλατάνια παντού. Ορμητικά νερά από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού και πολλά ορειβατικά μονοπάτια που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις.
Σκηνικό βγαλμένο από τα ωραιότερα παραμύθια.
Το Πλανητέρο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά επάνω σε έναν βραχώδη λόφο και οι 80 οικογένειες που το κατοικούν ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.
Το χωριό με το ασυνήθιστο και πολύ παράξενο όνομα χαρακτηρίζεται από τα πολλά νερά και το πανέμορφο δάσος.
Ο Αροάνιος διασχίζει την κοιλάδα της Κατσάνας και συναντιέται με τον Λάδωνα και τον ποταμό Τράγο.
Η πλούσια βλάστηση να αποκαλύπτει το μεγαλείο της φύσης σε κάθε γωνιά. Μέσα στο χωριό κυριαρχεί το παλιό πετρόκτιστο σχολείο και το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου.
Το Πλανητέρο είναι γνωστό για το μαγευτικό του πλατανόδασος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το χωριό.
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα, αν όχι το ωραιότερο, της χώρας μας και το μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στο Δασαρχείο Καλαβρύτων και στην Ενωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου.
Τα πλατάνια προκαλούν δέος με το μέγεθος και το ύψος τους.
Σε κάποια η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα!
Στο πλατανόδασος των 100 στρεμμάτων βρίσκονται και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού και τα νερά τους αναβλύζουν μέσα από τα βράχια.
Ο Παυσανίας είχε γράψει για τον Αροάνιο πως υπήρχαν στα νερά του ψάρια που εξέπεμπαν ήχο (φθόγγο), όπως το πουλί τσίχλα και με αυτό το φαινόμενο είχαν ασχοληθεί και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς.
Το πλατανόδασος του Πλανητέρου μαζί με τις πηγές του Αροάνιου βρίσκονται εντός της περιοχής του δικτύου Natura 2000 «Ορος Χελμός και ύδατα Στυγός».
Κάντε μία στάση στον παραδοσιακό νερόμυλο, που έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί με τον ίδιο μηχανισμό και τη γενναιόδωρη ορμή του νερού. Στον ίδιο χώρο, και με μοναδική δύναμη το νερό, παραμένει σε λειτουργία και μία νεροτριβή.
Από το Πλανητέρο, ξεκινούν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελατόφυτο, Μάζι (μισή ώρα) και Ντουρντουβάνα (6 ώρες). Επίσης το μονοπάτι Ε4 προς Λουσούς (4 ώρες) και Καλάβρυτα (6,5 ώρες).