Η ζύμη γιαουρτιού είναι μια ζύμη που φτιάχνεται εύκολα και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κυριολεκτικά παντού: Σε παραδοσιακές πίτες, στην αγαπημένη σας πίτσα, σε σπιτικά πεινιρλί, σε τυροπιτάκια και σε ότι άλλο θέλετε να φτιάξετε.
Μια εύκολη ζύμη γιαουρτιού είναι λοιπόν η σημερινή συνταγή. Η συγκεκριμένη ζύμη είναι πολύ ωραία με όποιο τρόπο κι αν την ανοίξουμε και πραγματικά θα την λατρέψετε!
250 ml γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι λάδι
10 g ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με λάδι.
Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι, μαγιά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για πίτσα, πεινιρλί, τυροπιτάκια κ.λ.π.