Ζύμη για αρτοσκευάσματα: Επιθυμείτε να φτιάξετε ζύμη, αλλά δεν γνωρίζετε τον τρόπο για να τη φτιάξετε; Θέλετε μήπως να τη χρησιμοποιήσετε για διάφορα αρτοπαρασκευάσματα; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Τολμήστε και δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την ζύμη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια. Κάντε αρωματικά κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες λιχουδιές!
– 350 ml γάλα
– 2 αυγά
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– μια πρέζα αλάτι
– 50 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
– 100 γραμμάρια βούτυρο
– 700 έως 750 γραμμάρια αλεύρι
– Διαλύστε τη φρέσκια ζύμη στο χλιαρό γάλα.
– Προσθέστε λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και αυγά. Ανακατέψτε τα καλά.
– Σταδιακά προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
– Βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος (ώστε να φουσκώσει γρήγορα).
– Μόλις η ζύμη φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε.
– Πριν από το ψήσιμο θα αφήσετε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει.
– Αυτή η ζύμη μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για 7 ημέρες. Αν πρόκειται να ψήσετε γλυκά αρτοσκευάσματα , τότε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.