zoymeri-kimadopita-spitiki-syntagi-gia-pita-me-kima-kai-tragano-fyllo-39991
11:47

Ζουμερή κιμαδόπιτα: Σπιτική συνταγή για πίτα με κιμά και τραγανό φύλλο

11:47
Newsroom

Κιμαδόπιτα: Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα, η οποία να περιέχει μέσα κάποιο είδος κρέατος; Μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα, μία ωραιότατη κοτόπιτα. Όμως, η πρότασή μας για σήμερα σχετίζεται, με τη δημιουργία μίας κιμαδόπιτας, η οποία θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε σημαντικά, το δεκατιανό ή το απογευματινό σας.

Κιμαδόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Κιμαδόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 2 καρότα

– 2 σέλερι

– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

– 150 έως 200 γραμμάρια πελτέ ντομάτας

– 1 κιλό κιμά χοιρινό

– 1 κύβο κότας

– 330 ml μαύρη μπίρα

– 4 κλ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

– 4 κλ. ψιλοκομμένο θυμάρι

– 200 γραμμάαρια τριμμένο κασέρι

– 1 αβγό

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες

– 150 ml ελαιόλαδο για τα φύλλα

Advertisement

Κιμαδόπιτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

– Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μαζί με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.

– Χοντροκόβουμε τα καρότα και το σέλερι και τα προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα.

– Αφήνουμε να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά και να πάρουν τα λαχανικά ωραίο χρώμα.

– Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

– Με το που πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για να μην πικρίσει.

– Τέλος, προσθέτουμε τον κύβο και τη μπίρα.

– Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της. Αυτό μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά.

– Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το δεντρολίβανο με το θυμάρι για γεύση και άρωμα.

– Προσθέτουμε ακόμα το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Το τυρί θα δέσει όλη τη γέμιση.

– Τέλος, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

– Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25×35 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).

– Ραντίζουμε με ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο πάνω στα φύλλα (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).

– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της πίτας.

– Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

– Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.

– Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα.

– Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της πίτας και φροντίζουμε να πάει παντού.

– Χαράσσουμε την πίτα σε 12 κομμάτια. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά.

– Τοποθετούμε την πίτα στην ψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα.

– Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Advertisement

Advertisement