Τέλεια μπριζόλα: Πολλοί φανατικοί του κρέατος γνωρίζουν πως οι μεγαλύτερη απόλαυση στο φαγητό βρίσκεται σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αυτό δεν είναι άλλο από μία περιποιημένη και καλομαγειρεμένη μπριζόλα. Ακόμη περισσότερο, αν η μπριζόλα είναι τραγανή από την εξωτερική πλευρά και τρυφερή στο εσωτερικό της.
Τότε, μπορεί να κατακτήσει επάξια την κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα μας πιάτα. Κι όμως τελικά μπορούμε να απολαύσουμε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία σε κάποιο ακριβό κρεατοφαγικό εστιατόριο. Το μυστικό κρύβεται στην τεχνική «reverse sear» ή αλλιώς στο «αντίστροφο τσουρούφλισμα».
– Μπριζόλα ή μπριζόλες
– Ταψί
– Τηγάνι
Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε την ιδανική μπριζόλα; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω:
– Ξεκινάμε ψήνοντας την μπριζόλα κανονικά στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (σ.σ. περίπου 100 με 150 βαθμούς Κελσίου).
– Στη συνέχεια, τη τοποθετούμε σε ένα τηγάνι για να καψαλιστεί η εξωτερική της επιφάνεια και να δημιουργηθεί μια λαχταριστή και τραγανή κρούστα.
– Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε στο πιάτο μας την πιο απολαυστική μπριζόλα, που λιώνει στο στόμα!
– Αυτό ήταν! Τώρα, μπορείτε να απολαύσετε τη μπριζόλα σας, η οποία είναι τέλεια. Καλή σας όρεξη!