Ζουμερά κεφτεδάκια: Σας αρέσουν πολύ τα κεφτεδάκια; Επιθυμείτε να βρείτε μία συνταγή που να τα κάνει ζουμερά, πέρα από νόστημα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε πιστά την παρακάτω συνταγή. Σίγουρα, θα το ευχαριστηθούν τα μέλη της οικογένειάς σας και πολύ πιθανόν και κάποιοι φίλοι σας, αν τους προσφέρετε ζουμερά κεφτεδάκια. Αναλυτικότερα:
– 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
– 250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)
– 100 γραμμάρια ψωμιού
– 1 αβγό
– 5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
– Αλατοπίπερο
Για κρεμώδη σος:
– Λάδι
– 40 γραμμάρια βούτυρο
– 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 150 ml ζωμό λαχανικών
– 150 ml ζωμό βοδινού
– 150 ml κρέμα γάλακτος
– 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
– 1 κουταλάκι του γλυκού Ντιζόν μουστάρδα
– Σ’ ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες και ζυμώνουμε πολύ καλά, έτσι ώστε το μείγμα να μην είναι σβολιασμένο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψίχουλα του ψωμιού, το αυγό, το γάλα και μια γενναία δόση αλατοπίπερο ενώ συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
– Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετούμε στο ψυγείο, σκεπασμένους για 2 ώρες.
– Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν απ΄όλες τις πλευρές. Έπειτα τα τοποθετούμε σ’ ένα πυρέξ και τα ψήνουμε στον φούρνο (στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς σε αέρα) για 30 λεπτά ακόμη.
– Για της σος λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους δυο ζωμούς και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σόγια και τη μουστάρδα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να πήξει (χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα).
– Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα μπορείτε να τα σερβίρετε με πουρέ!