Σε ποιον δεν αρέσουν τα σουτζουκάκια; Σε κανέναν. Αλλά εκτός του ότι είναι ένα πεντανόστιμο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό είναι αρκετά εύκολη και η εκτέλεση του. Φτιάξτε αυτά τα πεντανόστιμα σιτικά σουτζουκάκια και εντυπωσιάστε οικογένεια και φίλους με μία συνταγή βγαλμένη από το συρτάρι της γιαγιάς.
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
ένα τριμμένο κρεμμύδι μεγάλο
μια σκελίδα σκόρδο
δύο αυγά
μια χούφτα ψίχα ψωμιού βρεγμένη
μια κουταλιά της σούπας κύμινο
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες μεγάλες
μια κουταλιά πελτέ
λίγο ελαιόλαδο
μια κούπα κρασί κόκκινο
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
σκόρδο
5 κόκους μπαχάρι
Μπορείτε αν θέλετε να τα συνδυάσετε με διάφορα πράγματα όπως ρύζι, μακαρόνια κ.α. όμως εμείς προτιμούμε τον σπιτικό πουρέ πατάτας και γι’αυτό σας δίνουμε την συνταγή.
Βράζουμε 5-6 πατάτες μεγάλες κ τις λιώνουμε στο μύλο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο κ ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τις αλεσμένες πατάτες
ρίχνουμε μισό λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
Τip: Το μεγάλο μυστικό της συνταγής του πουρέ που θα κάνει όλο το σπίτι σας να μοσχομυρίσει είναι το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το και δουλέψτε το μείγμα καλά για 10 λεπτάκια. Το φαγητό σας είναι έτοιμο να το σερβίρετε και να κλέψετε τις εντυπώσεις με τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια που φτιάξατε ποτέ. Καλή σας όρεξη.