Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Θέλετε να κάνετε μία αλμυρή συνταγή που να προσφέρεται για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή απογευματινό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
– 6 αυγά
– 3 φλιτζάνια γάλα
– 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
– 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
– 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
– 1 φλιτζάνι σκληρή φέτα τριμμένη
– 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες φρυγανιά
– Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Είναι η πρώτη κίνηση για να φτιάξουμε μια ζαμπονοτυρόπιτα.
– Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
– Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
– Προσθέτουμε τον δυόσμο.
– Η τελική ζύμη από τη ζαμπονοτυρόπιτα πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
– Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
– Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα.
– Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
– Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.
– Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!