Νηστίσιμα μπισκότα: Ένα υπέροχο, απλούστατο και νηστίσιμο γλύκισμα το οποίο θα σας ξετρελάνει. Σε μόλις 30 λεπτά θα τα έχετε στο πιάτο σας.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι με άρωμα λεμονιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μια κούπα ζάχαρης μαζί με το νερό τη κανέλα το γαρίφαλο και τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Το μόνο που χρειαζετε είναι να τα αφήσουμε να κρυώσουν και τα μπισκότα μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.