yperocha-mpiskotakia-me-geysi-lemoni-choris-voytyro-kai-choris-ayga-etoima-se-35-lepta-55935
15:07

Υπέροχα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά, έτοιμα σε 35 λεπτά

15:07
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Νηστίσιμα μπισκότα: Ένα υπέροχο, απλούστατο και νηστίσιμο γλύκισμα το οποίο θα σας ξετρελάνει. Σε μόλις 30 λεπτά θα τα έχετε στο πιάτο σας.

Νηστίσιμα μπισκότα: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 στίκ κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι με άρωμα λεμονιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μια κούπα ζάχαρης μαζί με το νερό τη κανέλα το γαρίφαλο και τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Advertisement

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.

Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.

Advertisement

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Advertisement

Το μόνο που χρειαζετε είναι να τα αφήσουμε να κρυώσουν και τα μπισκότα μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.