ygieino-keik-vromis-me-apoxiramena-froyta-choris-voytyro-kai-aleyri-poy-mporeite-na-fate-oso-thelete-53431
17:20

Υγιεινό κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα χωρίς βούτυρο και αλεύρι που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε

17:20
Newsroom

Κέικ βρώμης – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να φτιάξετε ένα εναλλακτικό, υγιεινό και εύκολο γλυκό. Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως θα πετύχετε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μάλιστα, θα τα έχετε καταφέρει μόνοι σας, κάτι που είναι επίσης ξεχωριστό.

Κέικ βρώμης – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Κέικ βρώμης – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 300 γραμμάρια βρώμη

– 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

– 20 γραμμάρια baking powder

– 5 γραμμάρια Sweet Twist ή Κανέλα

– 50 γραμμάρια σύκα αποξηραμένα (ψιλοκομμένα)

– 50 γραμμάρια Cranberries

– 50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες

– 50 γραμμάρια καρύδια (σπασμένα)

– 1 πρέζα αλάτι

– 150 γραμμάρια γάλα

– 3 αυγά + 2 ασπράδια

– 15 γραμμάρια γιαούρτι

– 60 γραμμάρια ελαιόλαδο

Advertisement

Κέικ βρώμης – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη.

– Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ ,την κανέλα, τα αποξηραμένα σύκα, τα μισά cranberries, τις μισές σταφίδες, τα καρύδια και το αλάτι .

– Στο μούλτι, προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα cranberires και τις υπόλοιπες σταφίδες και πολτοποιούμε, έως ότου το γάλα αρχίσει να αλλάζει ελαφρώς χρώμα για 20’’- 30’’.

– Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το γάλα από το μούλτι, όλα τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

– Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη ή μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

– Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15-20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο.

– Αλείφουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αν το μείγμα μας βγει πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα, πολύ λίγο τη φορά.

– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι τη στιγμή που αν βάλουμε ένα μαχαίρι θα βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Advertisement

Advertisement