Το κέικ βρώμης με κανέλα είναι ένα υγιεινό και light σνακ, το οποίο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα μπορούν να το απολαμβάνουν χωρίς τύψεις. Δεν περιέχει ζάχαρη, δεν περιέχει αυγά και δεν περιέχει αλεύρι.
Κέικ βρώμης με κανέλα: Έτοιμο σε λίγα λεπτά, χωρίς θερμίδες
Είναι από τα πιο εύκολα κέικ που μπορείς να έχεις έτοιμο σε μερικά λεπτά, έχει λίγες θερμίδες και μπορείς να το απολαμβάνεις κάθε πρωί ή απόγευμα μαζί με τον καφέ σου ή τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο.
Κέικ βρώμης με κανέλα: Δεν θεωρείται υπερβολικά γλυκό
Το συγκεκριμένο κέικ δεν είναι υπερβολικά γλυκό. Αν το θέλεις πιο γλυκό τότε υπάρχουν δύο διαφορετικά frosting που θα του δώσουν την παραπάνω γλύκα που μπορεί να του λείπει.
Υλικά για κέικ 9 κομματιών (137 θερμίδες το κομμάτι):
2 φλ. αλεύρι βρώμης
3/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης (εγώ χρησιμοποίησα το γλυκαντικό monk fruit)*
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. κανέλα
1/8 κ.γ. αλάτι
1 φλ. γάλα της επιλογής σου
1 κ.σ. λιναρόσπορο αραιωμένο σε 3 κ.σ. νερό για 10 λεπτά (αντί γι’αυτό μπορείς αν θέλεις να βάλεις 1 αυγό)
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
6 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και έπειτα πρόσθεσε μέσα στο ίδιο μπολ όλα τα υγρά. Ανακάτεψε καλά και μετέφερε το μείγμα σε μια φόρμα. Επειδή το κέικ δεν θα φουσκώσει πολύ θα πρότεινα να το βάλεις σε μια μικρή φόρμα. Διαφορετικά απλά θα σου βγει σχετικά “κοντό”.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε τη φόρμα στον φούρνο. Ψήσε για 25 λεπτά στην πιο χαμηλή σκάλα του φούρνου. Στα 25 λεπτά σκέπασε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μην σου καεί το κέικ από πάνω. Συνέχισε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά.
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις frosting ή γλάσο στο κέικ σου για να το κάνεις ακόμα πιο νόστιμο.
Θα σου προτείνω δύο διαφορετικά frosting και ένα γλάσο για να διαλέξεις το δικό σου αγαπημένο!
Υλικά για frosting με κρέμα τυριού:
250 γρ. τυρί κρέμα
3 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης
1 κ.σ. κανέλα
Ανακάτεψε τα τρία υλικά και άπλωσε το μείγμα πάνω στο κέικ σου μόλις αυτό κρυώσει εντελώς. Διατήρησε το κέικ σου στο ψυγείο.
Υλικά για frosting με κουβερτούρα:
250 γρ. κουβερτούρα στέβια
Απλά λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και άπλωσέ την πάνω στο κέικ. Βάλε στο ψυγείο για λίγο να σταθεροποιηθεί και σέρβιρε.
Υλικά για γλάσο βανίλιας:
1 φλ. υποκατάστατο άχνης (της επιλογής σου)
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίξε το γλάσο πάνω από το κρύο κέικ σου. Αν θέλεις το κέικ σου να είναι γλυκό τότε αυτό το γλάσο είναι το ιδανικό για σένα. Διαφορετικά αν το θέλεις λιγότερο γλυκό μπορείς να μην βάλεις και τίποτα από πάνω.
* Το γλυκαντικό με βάση το monk fruit πρόκειται για ένα γλυκαντικό που χρησιμοποιούν πολύ και στο εξωτερικό. Έχει ως βάση το φρούτο Monk και την εριθρυτόλη και αντικαθιστά πλήρως τη ζάχαρη. Είναι φυσικό και περιέχει μηδενικές θερμίδες. Η αναλογία με τη ζάχαρη είναι 1:1. Θα το βρείς σε online καταστήματα ως “γλυκαντικό monk fruit”.
Κέικ βρώμης με κανέλα: Αποθηκεύεται στο ψυγείο 5 μέρες και στην κατάψυξη 4 μήνες
Το κέικ βρώμης πρέπει να μπει στο ψυγείο. Εκεί μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και για 5 μέρες.
Μπορείς όμως να το βάλεις και στην κατάψυξη και να το διατηρήσεις εκεί μέχρι και για 4 μήνες. Για να το απολαμβάνεις από την κατάψυξη απλά βγάζε αποβραδύς στο ψυγείο.