ygieino-kai-elafry-glyko-psygeioy-me-vyssino-kai-chamila-lipara-gia-na-to-trote-choris-typseis-35391
16:59

Υγιεινό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με βύσσινο και χαμηλά λιπαρά, για να το τρώτε χωρίς τύψεις

16:59
Newsroom

Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών.

Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές.

Advertisement

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

Advertisement

Τα υλικά για το δροσερό γλυκό ψυγείου με σάλτσα βύσσινο

Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο

Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)

Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο

Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

Advertisement

Εκτέλεση του γλυκού ψυγείου με σάλτσα βύσσινο

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.

Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

Advertisement