Σπανακόπιτα με βρώμη: Θέλετε να κάνετε μία υπέροχη, αλλά εναλλακτική συνταγή πίτας για εσάς και για την οικογένειά σας; Σε περίπτωση που είστε οπαδοί της σπανακόπιτας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
– 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
– 1 κιλό σπανάκι
– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
– 200 γραμμάρια λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
– 300 γραμμάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης
– 8 κουταλιές της σούπας βρώμη
– 1 αυγό
– 1 ποτήρι νερού γάλα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές γλυκού βρώμη για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα
– Λάδωσε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
– Άπλωσε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού.
– Λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο φύλλο.
– Λάδωσε πάλι αυτά που περισσεύουν.
– Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σώταρε ελαφρά.
– Βγάλε το σκεύος από την εστία και πρόσθεσε το λαδοτύρι. Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξε το γάλα και τη βρώμη και βράσε τα μέχρι να γίνουν χυλός.
– Ρίξε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σφίξει η γέμιση.
– Άδειασε τη γέμιση στο ταψί.
– Άπλωσε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο.
– Κόψε ό,τι περισσεύει, λάδωσε και πασπάλισε με βρώμη.
– Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.