Σοκολατόπιτα: Είστε λάτρεις της σοκολάτας και του καλού γλυκού; Μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη συνταγή σοκολατόπιτας. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε, το σοκολατένιο γλυκό, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:
Σοκολατόπιτα: Τα υλικά της συνταγής
Γενικά υλικά:
– 600 γραμμάρια γάλα. – 500 γραμμάρια κουβερτούρα. – 300 γραμμάρια νιφάδες βρώμης. Προαιρετικά υλικά:
– Σαντιγί. – Ένα ταψί, διαμέτρου 24 εκατοστών.
Σοκολατόπιτα: Εκτέλεση συνταγής
– Ξεκινάμε την συνταγή, θρυμματίζοντας επάνω σε μία τάβλα μαγειρικής με ένα μαχαίρι την κουβερτούρα. – Κατόπιν την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. – Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε το γάλα. – Αφού ζεσταθεί, σβήνουμε την κουζίνα και το αδειάζουμε στο μπολ με την τριμμένη κουβερτούρα. – Παίρνουμε μία φόρμα αποσπώμενη διαμέτρου 24 εκατοστών και στρώνουμε στο κάτω μέρος της ένα κομμάτι λαδόκολλα. – Αφαιρούμε ένα τμήμα από τη συσκευασία του βουτύρου και αλείφουμε το εσωτερικό της φόρμας. – Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι το μείγμα της κουβερτούρας με το γάλα, και σταδιακά προσθέτουμε ανακατεύοντας τις νιφάδες της βρώμης.
Η υπόλοιπη διαδικασία:
– Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το αδειάζουμε στη φόρμα και χτυπώντας την ελαφρά στο τραπέζι, βοηθάμε να στρώσει σωστά.- Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.- Μετά από αυτό το χρόνο, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι, χαράζουμε στα πλάγια να ξεκολλήσει το γλυκό από τη φόρμα. – Κατόπιν, αφαιρούμε το πλαϊνό αποσπώμενο τμήμα της φόρμας και το αντικολλητικό χαρτί από το κάτω μέρος του γλυκού, ακουμπώντας το σε ένα μεγάλο πιάτο. – Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να το σερβίρετε. – Κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια. Μπορείτε να το στολίσετε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ.