ygieini-diatrofi-syntagi-gia-12-glykes-mpares-apo-gkranola-104678
14:42

Υγιεινή διατροφή: Συνταγή για 12 γλυκές μπάρες από γκρανόλα

14:42
Χριστίνα Προφαντή

Θέλετε να κάνετε υγιεινή διατροφή, αλλά σας αρέσουν τα γλυκά; Επιλέξτε να κάνετε μόνη σας, γλυκές μπάρες από γκρανόλα.

Υλικά:

– 2 1/2 φλιτζάνια (230 γραμμάρια) νιφάδες βρώμη

– 1/2 φλιτζάνι (80 γραμμάρια) ολόκληρα αμύγδαλα, χοντροκομμένα

– 1/3 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) μέλι

– 1/4 φλιτζάνι (56 γραμμάρια) βουτύρου, κομμένο σε τεμάχια

– 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 1/4 κουταλάκι αλάτι

– 1/2 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) cranberry

– 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές (65 γραμμάρια) μάρκες μίνι σοκολάτας

Advertisement

Εκτέλεση:

– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

– Καλύψτε με αλουμινόχαρτο.

– Αλείψτε λίγο λάδι τον πάτο.

– Προσθέστε βρώμη και αμύγδαλα, ψήστε για 5 λεπτά.

– Το βγάζετε, ανακατεύετε τη βρώμη με τα αμύγδαλα και ξαναψήνετε για άλλα 3 με 5 λεπτά.

– Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

– Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι: το βούτυρο, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

– Ψήστε σε μέτρια φωτιά.

– Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να ρευστοποιηθεί.

– Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με την βρώμη και τα αμύγδαλα.

– Ανακατέψτε καλά.

– Αφήστε το να κρυώσει περίπου 5 λεπτά.

– Στη συνέχεια προσθέστε τα cranberries και το 1/4 φλιτζάνι με κομμάτια σοκολάτας.

– Μεταφέρετε το μπολ στο ταψί.

– Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα από καουτσούκ μέχρι το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα το ταψί.

– Ρίξτε πάνω από το μείγμα extra 2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να τα πιέσετε απαλά στην κορυφή.

– Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και από την πάνω μεριά.

– Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

– Βγάλτε το από το ψυγείο.

– Κόψτε σε 12 μπάρες.

– Αποθηκεύστε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.

– Αν θέλετε πιο μαλακές ράβδους, κρατήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου.

– Αν θέλετε ελαφρώς πιο σκληρές μπάρες, βάλτε τες στο ψυγείο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την παραπάνω συνταγή, δεν θα εγκαταλείψετε τις γλυκές λιχουδιές, που τόσο αγαπάτε.

Advertisement

Advertisement