Brownies του πεντάλεπτου: Επιθυμείτε να φάτε κάτι πολύ γλυκό, με γεύση σοκολάτας. Εάν λοιπόν η σοκολατένια γεύση σας κάνει ευτυχισμένους, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να τη συνταγή από brownies, οι οποία κάνει μικρούς και μεγάλους να χαμογελούν. Αναλυτικότερα:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατέψτε το λάδι καρύδας, το κακάο, τα αμύγδαλα και το maple syrup. Μόλις ανακατευτούν καλά μετά από μερικά λεπτά ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και βάλτε το στο ψυγείο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά όπως είναι τα φιστίκια, τα καρύδια ή και άλλοι ξηροί καρποί και να τους χρησιμοποιήσετε αντί για αμύγδαλα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης αντί για maple syrup ή και μέλι.
Διακοσμήστε τα brownies σας επίσης με ότι θέλετε. Μπορείτε πριν τα βάλετε στο ψυγείο να ρίξετε από πάνω στο ζεστό μείγμα μερικές φλούδες αμυγδάλου, λίγα τριμμένα αποξηραμένα cranberries για χρώμα ή και τριμμένη καρύδα. Αποθηκεύστε τα brownies σας στο ψυγείο μιας και εκτός ψυγείου θα μαλακώσουν πολύ.
– 104 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) λάδι καρύδας
– 50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) κακάο σε σκόνη
– 96 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) τριμμένο αμύγδαλο (μπορείτε να βάλετε και αλεύρι αμυγδάλου αν έχετε)
– 78 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι) maple syrup
– Απλώστε σε ένα μικρό ταψάκι ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
– Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατέψτε το λάδι καρύδας, το κακάο, το τριμμένο αμύγδαλο και το maple syrup.
– Ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά για τα brownies.
– Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε εκεί για 1 ώρα.