Τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου: Σας αρέσει το Πήλιο και γενικότερα η Πορταριά; Η μαγευτική τοποθεσία της Μαγνησίας έχει και πάρα πολλές γαστρονομικές απολαύσεις. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και το τυρόψωμο από την Πορταριά, την οποία θα πρέπει να οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Αναλυτικότερα:
– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Λίγο αλάτι
– 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
– Χυμό από 3 πορτοκάλια
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
– Αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
– Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός που θα είναι το μείγμα μας.
– Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
– Ψήνουμε το μείγμα μας για 40 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
– Σερβίρουμε το τυρόψωμο ζεστό.
– Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή από το Πήλιο, όμως, μπορείτε να προσθέσετε από πάνω ένα μείγμα κίτρινων τυριών που θα καλύψει την επιφάνεια του ταψιού, θα κάνει κρούστα με το ψήσιμο και θα δώσει μια υπέροχη γεύση.