Τυροπιτάκια της καραντίνας: Επιθυμείτε να κάνετε μία αλμυρή συνταγή για να σας συντροφεύει γευστικά στις δύσκολες ημέρες τις καραντίνας; Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε. Το μόνο που οφείλετε να κάνετε για να το πετύχετε, είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:
– Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
– 1 κεσεδάκι από γιαούρτι καλαμποκέλαιο
– 1 φακελάκι ξερή μαγιά
– 2 αυγά
– Λίγη ζάχαρη
– Λίγο αλάτι
– Τυρί (σ.σ. κατά προτίμηση να είναι φέτα)
– Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω, το αλεύρι και ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
– Επιπλέον, βάζω ένα κεσεδάκι από το γιαούρτι που χρησιμοποιήσαμε καλαμποκέλαιο και ένα φακελάκι μαγιά.
– Επίσης, δεν ξεχνώ να βάλω 2 αυγά, λίγο ζάχαρη και λίγο αλάτι.
– Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μας.
– Ζυμώνουμε καλά, το μείγμα μας, με τα χέρια.
– Στο τέλος από τη συγκεκριμένη διαδικασία ρίχνουμε τη φέτα (σ.σ. μπορείτε να ρίξετε όση εσείς θέλετε).
– Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα ταψί μας.
– Φυσικά έχουμε προνοήσει να τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί μας, τη λαδόκολλά μας.
– Επιπλέον, έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στις 200 βαθμούς Κελσίου.
– Στη συνέχεια βάζουμε τα τυροπιτάκια μας, με το ταψί και τη λαδόκολλα στο φούρνο.
– Αφήνουμε, τα τυροπιτάκια μας να ψηθούν στο φούρνο. Για να ψηθούν σωστά, τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να ψηθούν στους 180 έως 200 βαθμούς Κελσίου.