tyropita-tis-tempelas-i-eykoli-pita-choris-fyllo-me-giaoyrti-kai-feta-poy-ginetai-sti-stigmi-48195
12:56

Τυρόπιτα της τεμπέλας: Η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι και φέτα, που γίνεται στη στιγμή

12:56
Newsroom

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους που δεν αφήνουν ούτε μπουκιά στο ταψί.

Η αγαπημένη τυρόπιτα σπάει τη μύτη όταν ψήνεται και φυσικά καταναλώνεται σε χρόνο μηδέν. Πόσοι από εσάς ξέρετε όμως να τη φτιάχνετε και μάλιστα χωρίς να παιδευτείτε;

Advertisement

Τα υλικά της τυρόπιτας με γιαούρτι,  κίτρινα τυριά και φέτα για να κάνετε τη διαφορά στη γεύση

– 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι). – 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις. – 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ. – 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο. – 400γρ. φέτα. – 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο). – 2 αυγά, χτυπημένα. – 1/2 κούπα γάλα. – 1 πρέζα μοσχοκάρυδο. – πιπέρι.

Εκτέλεση

Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (αβγοδάρτη). Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό. Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια  και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά.  Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

Advertisement

Advertisement

Tips:

1. Στη συγκεκριμένη δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, το ίδιο και η γραβιέρα. 2. Σερβίρεται και ως πρωινό (θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή).

Advertisement