Η τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο και αλεύρι, ίσως να είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει.
Πρόκειται για μία ιδανική λύση για πρωινό, κολατσιό στο σχολείο και τη δουλειά, απογευματινό και βραδινό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό. ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη. ½ κιλό κασέρι τριμμένο. 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. 2 αυγά. ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ. 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη. ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη. -Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί. -Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά. -Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.