Τυρόπιτα ταψιού: Επιθυμείτε να κάνετε μία ευχάριστη και νόστιμη πίτα; Θέλετε να φτιάξετε μία τυρόπιτα για δεκατιανό, απογευματινό και για κάθε άλλη ώρα της ημέρας; Τότε, οφείλετε να προχωρήσετε στην εκπόνηση της συνταγής, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Εμείς, το μόνο που έχουμε να σας ευχηθούμε, είναι «Καλή όρεξη!».
– 2 αυγά
– 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
– Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 250 ml φρέσκο γάλα
– 120 γραμμάρια γιαούρτι
– 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
– 750 γραμμάρια αλεύρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν Πάουντερ
– Φέτα
– Σουσάμι
– Βάζουμε στην λεκάνη τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να το αναμειγνύουμε με το σύρμα.
– Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, το μπεικιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη
– Την τοποθετούμε σε σακούλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!Στην συνέχεια την βγάζουμε πάνω στον πάγκο και την κόβουμε δυο κομμάτια
– Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε σε 2 φύλλα όχι πολύ λεπτά όμως Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί(28ν), τρίβουμε από πάνω μπόλικη φέτα και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
– Το χαράζουμε σε μικρά κομματάκια. Περιχύνουμε την πίτα με χτυπημένο κρόκο αραιωμένο με γάλα φρέσκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα