Θέλετε να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με μια πεντανόστιμη τυρόπιτα; Μην επιχειρήσετε καμία από τις κοινές συνταγές για τυρόπιτα. Δοκιμάστε να φτιάξετε τυρόπιτα σουφλέ, ακολουθώντας τη συνταγή, που ακολουθεί. Το βέβαιο είναι πως θα κάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να γλείφουν, τα δάχτυλά τους.
Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής σας για τυρόπιτα σουφλέ:
Υλικά συνταγής για τυρόπιτα σουφλέ:
300 γραμμάρια τυρί φέτα
300 γραμμάρια τυρί γραβιερα
300 γραμμάρια τυρί κασερι
5 αυγά κανονικά ή χωριάτικα
60 γραμμάρια βούτυρο
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
5 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
αλάτι
πιπέρι λευκό
Εκτέλεση συνταγής για τυρόπιτα σουφλέ:
1. Αρχικά, βάζετε το γάλα μέσα σε ένα σκεύος.
2. Στη συνέχεια τοποθετείτε το σκεύος σε ένα μάτι της κουζίνας. Προσοχή! Επιλέξτε να ζεσταίνεται, με μέτρια θερμοκρασία.
3. Μόλις βράσει το γάλα, το βγάζετε από το μάτι και το τοποθετείτε σε κάποιο άλλο σημείο, ώστε να μη ζεσταίνεται από κάτω.
4. Κατά τη διάρκεια της βράσης, ρίχνεται μέσα στο σκεύος σιμιγδάλι.
5. Έπειτα, βάζετε ξανά το σκεύος σε ένα ζεστό μάτι.
6. Ακολούθως, προσπαθείτε να ανακατέψετε καλά, ώστε να πήξει το μείγμα.
7. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο σκεύος σας, βούτυρο.
8. Αφήνεται το μείγμα σας μακριά από τη φωτιά για λίγο, ώστε να κρυώσει και να προχωρήσετε.
9. Έπειτα, χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα είδη τυριών.
10. Ακολούθως, ρίχνετε το μείγμα μέσα στο σκεύος σας, το οποίο έχει κρυώσει.
11. Αλατοπιπερώνετε όσο χρειάζεται το μείγμα σας. Προσοχή! Μην ξεχνάτε ότι τα τυριά σας είναι ήδη αλμυρά.
12. Προθερμαίνεται το φούρνο σας και έπειτα το ρυθμίζετε να ψήνει στους 190 βαθμούς Κελσίου.
13. Βάζετε το σκεύος με το μείγμα σας, μέσα στο φούρνο για να ψηθεί κατάλληλα.
14. Αυτό ήταν! Έπειτα, από μία ώρα ψησίματος, το φαγητό σας είναι πλέον έτοιμο για να σερβιριστεί.