Οι τυροκροκέτες είναι ένας γευστικότατος μεζές που συνοδεύεται με κρασάκι, μπίρα και καλή παρέα χειμώνα -καλοκαίρι! Είναι εύκολο γρήγορο και οικονομικό μα πάνω απ’όλα νοστιμότατο πιάτο που εξαφανίζεται στο λεπτό.
Οι τυροκροκέτες είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές για όλη την οικογένεια και μπορεί να συνοδεύσει πολλές στιγμές ακόμη και παιδικά πάρτι. Φτιάχνεται γρήγορα και μπορείτε να διαλέξετε τυριά της αρεσκείας σας που έχουν περισσέψει στο ψυγείο σας.
Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα τυριά, όπως τσένταρ, γκούντα, ρεγκάτο, γραβιέρα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι και να τα αναμίξετε επίσης μεταξύ τους, π.χ. να χρησιμοποιήσετε 200 γρ. μυζήθρα, 150 γρ. γκούντα και 150 γρ. κεφαλοτύρι.
Συστατικά
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 ασπράδια
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά για να κάψει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γραβιέρα, τα ασπράδια αυγού και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το πλεονάζον λάδι.
Καλή όρεξη!