Cheesecake: Διανύουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα δροσιστικό γλυκό. Μία εξαιρετική επιλογή θα μπορούσε να είναι το cheesecake, το οποίο να φέρνει πολύ σε μπλακ φόρεστ. Αναμφίβολα πρόκειται για μια δοκιμασμένη συνταγή, η οποία θα σας «λύσει» τα χέρια. Αναλυτικότερα:
– Για τσέρκι:
400 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα Παπαδοπούλου
120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι νιφάδες σοκολάτας
– Για τη σάλτσα βύσσινου:
1 κουτί κομπόστα βύσσινο 400 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κοφή)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ(γεματουτσικη)
1/2 κουταλιά του γλυκού άρωμα πικραμύγδαλου(υπάρχει έλαιο στα σούπερ μάρκετ)
– Στραγγίζω την κομπόστα μου και βάζω το ζουμί μέσα σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί καλά.
– Ανάβω να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
– Προσθέτω τα βύσσινα και το άρωμα πικραμύγδαλου και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
– Στο μπλέντερ κάνω σκόνη τα μπισκότα μου και ανακατεύω καλά με το λιωμένο βούτυρο.
– Πατάω και στρώνω το μείγμα στο τσέρκι.
– Βάζω στο μίξερ μου το τυρί με τη ζάχαρη και χτυπάω αρχικά να αφρατέψει λίγο το τυρί.
– Στη συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και αναδεύω να ενσωματωθεί καλά και να έχω μια πηχτή κρέμα.
– Προσθέτω πάνω στα μπισκότα μου.
– Βάζω στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρω το κεικ με τη σάλτσα βύσσινου και τις νιφάδες σοκολάτας.