Κέικ σοκολάτας: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Σε περίπτωση που σας αρέσει πολύ η σοκολάτα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να κάνετε κέικ σοκολάτας. Η συνταγή από το συγκεκριμένο γλυκό, το οποίο σερβίρετε ζεστό και κρύο, είναι ιδιαίτερα εύκολη. Δηλαδή, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από όποιον δοκιμάσει να τη φτιάξει. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για να τη φτιάξετε:
– 100 γραμμάρια γάλα πλήρες
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 130 γραμμάρια ηλιέλαιο
– 4 αυγά μεσαία
– 3 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) κακάο
– 1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
– 1 συσκευασία βανιλίνη ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– 300 ml γάλα πλήρες
– 2 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) κακάο
– 3 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) ζάχαρη άχνη
– Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
– Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να λιώσει καλά η ζάχαρη και να γίνει λευκό από το χτύπημα.
– Σε ένα μπολ κοσκινίστε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη βανιλίνη.
– Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε στη ζύμη το ηλιέλαιο και ύστερα το γάλα εναλλάξ με τα στέρεα υλικά.
– Αφού αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά, αδειάστε το σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε το στη μεσαία θέση στις αντιστάσεις και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για περίπου 40-45 λεπτά.
– Εντωμεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθούν τα κομματάκια που τυχόν έχουν δημιουργηθεί, φέρτε το μίγμα σε βρασμό.
– Όταν αρχίσει να κοχλάζει καλά, σβήστε τη φωτιά.
– Για να καταλάβετε αν το κέικ έχει ψηθεί, βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
– Σε διαφορετική περίπτωση, συνεχίστε για λίγο το ψήσιμο.
– Αφού το βγάλετε από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, κάντε του μερικές τρύπες με την ανάποδη μεριά μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίξτε τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας πάνω στο κέικ και ειδικά μέσα στις τρύπες και αφήστε το να την απορροφήσει καλά για 1 ώρα. Ύστερα είναι έτοιμο να το απολαύσετε!