Τρουφάκια σοκολάτας: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, γευστικό και οικονομικό γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και να καταφέρετε να φτιάξετε υπέροχα τρουφάκια σοκολάτας για να τα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
– 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
– 2 κουταλιές της σούπας κακάο
– 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
– Τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη ή τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη
– 2 φλυτζάνια νερό
– 3 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
– Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ για να τα κάνουμε σκόνη.
– Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
– Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, με τα μπισκότα.
– Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
– Προσθέτουμε το σιρόπι στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
– Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
– Βάζουμε τρούφα σε ένα πιάτο.
– Περνάμε από εκεί τα μπαλάκια σοκολάτας.
– Βάζουμε τα μπαλάκια σοκολάτας σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
– Τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
– Μπορείτε να προσθέσετε και αμύγδαλα αντί για τρούφα ή ζάχαρη άχνη.
– Μπορείτε, αν θέλετε παραπάνω από 30 κομμάτια, να προσθέσετε διπλάσια δόση υλικών.
– Μπορείτε να σερβίρετε τα τρουφάκια, με παγωτό ή κάποιο γλυκό.
– Μπορείτε επίσης να τα στερεώσετε με ξυλάκια.