tria-pentanostima-glyka-psygeioy-poy-ginontai-se-5-lepta-idanika-gia-archaries-71394
15:02

Τρία πεντανόστιμα γλυκά ψυγείου που γίνονται σε 5 λεπτά, ιδανικά για αρχάριες

15:02
Newsroom

Γλυκά ψυγείου: Θέλετε να κάνετε νόστιμα, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά γλυκά, αλλά δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από τρεις υπέροχες συνταγές γλυκών για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Γλυκά ψυγείου: Υλικά για τσιζκεικ

– 225 γρ. κρέμα γάλακτος

– 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

– 1/3 φλιτζ. χυμός λεμονιού

– 450 γρ. γάλα εβαπορέ

– 15 μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Advertisement

Γλυκά ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής για τσιζκεικ

– Χτυπάμε κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα και γάλα εβαπορέ στο μίξερ.

– Προσθέτουμε χυμό λεμονιού.

– Ρίχνουμε το μείγμα σε μαγειρικό σκεύος.

– Πασπαλίζουμε τριμμένα μπισκότα.

– Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 με 12 ώρες.

Advertisement

Γλυκά ψυγείου: Υλικά για σοκολατένιο fudge

– 100 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 5)

– 5 κ.σ. φιστίκια κάσιους

– 4 κ.σ. σταφίδες

– 1 κ.σ. κακάο

– 1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη

Advertisement

Γλυκά ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένιο fudge

– Χτυπάμε χουρμάδες, κάσιοους και σταφίδες στο μούλτι.

– Προσθέτουμε βανίλια και κακάο και χτυπάμε.

– Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη.

– Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

– Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ή μακρόστενες μπάρες.

Γλυκά ψυγείου: Υλικά για μπισκοτογλυκό

– 25 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση τύπου Oreo, σπασμένα σε μέτρια κομμάτια

– 60 γρ. φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο

– 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

– 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

– 460 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

– Σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, σπιτικό ή εμπορίου

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής για μπισκοτογλυκό ψυγείου

– Βάζουμε λιωμένο βούτυρο στο πυρέξ.

– Προσθέτουμε θρυμματισμένα μπισκότα στο βούτυρο.

– Απλώνουμε μπισκότα στον πάτο κατά μήκος.

– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για δύο λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί.

– Σε άλλο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη άχνη.

– Ρίχνουμε τυρί κρέμα και σαντιγί στο μείγμα.

– Ανακατεύουμε έως την ομογενοποίηση του μείγματος.

– Καλύπτουμε τη βάση, με μπισκότο.

– Περιχύνουμε σιρόπι σοκολάτας ή καταμέλας.

– Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 45 λεπτά.